tiistai 1. lokakuuta 2013

Inkerisukat ystävälle

Halusin neuloa hyvälle ystävälle sukat lämmittämään syksyisiä iltoja.  Mietin pitkään sopivaa mallia, lankaa ja väriä.  Malliin sain idean ystäväni blogista ja siitä se sitten lähti... Nuo värit eivät ole minulle ominaisia, mutta mielestäni juuri ystäväni oloisia.  Harmaa lanka on Viking Villeä (150 g = 300 m), sitä kun sattui olemaan kaapissa ja kävi minusta hyvin noihin raidan sävyihin.  Nuo raidan langat ovat 100 %  villaa ja ovat itse värjäämiäni. 


Tässä värit ja värien lähteet siinä järjestyksessä, kun ne raidoissa ovat:
 Oranssi: veriseitikki
Keltainen: samettikukka
Vaalea lila. marja-aronia
Beige: paukkubalsami
Violetti: sinipuu

En ole ennen näitä Inkereitä tehnyt ja malli oli kyllä nopea ja hauska tehdä.  Vältin nurjien silmukoiden neulomisen tekemällä nuo raidat niin, että neuloin ensimmäisen kerroksen oikein (jotta värin vaihtumiskohdasta tulisi siisti), vaihdoin sitten suuntaa eli toisin sanoen käänsin sukanvarren toisin päin ja neuloin sitten oikeaa neljä kerrosta.  Kun oli aika tehdä taas harmaata, käänsin sukan varren takaisin oikein päin.  Kääntymiskohtaan tuli pieni reikä, mutta neuloin sen umpeen siinä vaiheessa, kun päättelin langat. 

Tein ensimmäistä kertaa sukkiin tuollaisen nirkkoreunan eli tein ensin 5 krs oikeaa, sitten yhden kerroksen *2 o yhteen, 1 langankierto*, sitten taas 5 krs oikeaa ja seuraavaksi taitoin reunan ja neuloin seuraavan kerroksen yhteen luontireunan kanssa.  

Puikkoina käytin ensimmäistä kertaa Karnaluksista ostamiani ruusupuisia, 15 cm puikkoja.  Olivat hurjan hyvät!  Liukuivat ihanasti.  Niistä taisi tulla lempipuikkoni sukan neulomiseen.  

Testasin sukkia jalkaani ja kyllä ovat lämpimät! Vien sukat huomenna postiin ja toivon niiden piristävän sairastavan ystäväni mieltä. 

Malli: Inkeri-sukka
Lanka: Viking Ville ja itsevärjätyt villalangat
Puikot: 3 mm 15 cm ruusupuuta

3 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Voi että kun tuli kauniit <3

Sanna kirjoitti...

Kivat sukat! Pitääpä ottaa ohje talteen, sillä tuo voisi olla mainio tapa tuhota (eikun hyödyntää) jämälankoja. :)

Anonymous kirjoitti...

Voi miten hassut sukat =) Veikeät.