lauantai 12. lokakuuta 2013

Kolme Florencea

Tein vielä muutaman Florencen läheisten tulevia merkkipäiviä ajatellen. (Ohje on siis Dropsin ja löytyy täältä.)

Muuten tein ohjeen mukaan, mutta käytin resorissa 3 mm ja sen jälkeen 4 mm puikkoja. Lisäksi tuosa vihressä tein korkeussuunnassa yhden mallikerran vähemmän kuin ohjeessa, jotta pipo olisi napakampi eikä niin myssymäinen.  Niin ja tein päälaen silmukat oikeina ilman nurjia eli vähän toisin kuin mitä ohjeessa on.

Myös tuon 3 -> 1 kavennuksen keskellä tuota pitsimellikertaa tein eri tavalla kuin ohjeessa. Opin minusta kauniimman tavan sitä Kuura-huivia tekiessä ja käytin sitä kavennusmenetelmää nyt näissäkin, jolloin tuohon keskelle tuli tuollainen oikeiden silmukoiden pystyrivi. Tein sen siis niin, että nostin oikealle puikolle ensin kaksi oikein neulomatta aivan kuin alkaisin neuloa niitä oikein yhteen, sitten nostin perään  vielä yhden silmukan samalla tavalla vasemmalta puikolta oikealle.  Seuraavaksi siirsin kaikki takaisin vasemmalle puikolle ja neuloin ne takareunasta oikein yhteen.

 
Tämä lila (näyttää joissain kuvissa ihan siniseltä, sen oikea sävy oli vaikea tallentaa kameraan) on Dropsin Nepalia. Lanka on kyllä tosi mukava neuloa!
 
 

Lanka: Drops Nepal 65 % villa, 35 % alpaca (50 g = 75 m) Menekki 81 g
Puikot: 3 ja 4 mm, 80 cm kaapeli
 
 
Tämä punainen on Dropsin Drops <3 you #4 -lankaa, jota on myynnissä vain tämä yksi erä. Lanka on tosi pehmeää, mutta samalla mys tosi löyhäkierteistä eli ei niin helppoa neuloa kuin tuo Nepal. Aloin teemään tästä samasta langasta tytölleni kauluria, mutta vaikka lanka tuntui neulottaessa ja valmiina pipona tosi pehmeältä, niin kaulasa se tuntui piikkiseltä. Ehkä nuo punaisen seassa näkyvät valkeat pellavalangat aiheuttivat sen? Tein kaulurin sitten merinosta, mutta pipossa lanka tuntui minusta aivan ihanalta.
 
 
 
 
Lanka: Drops <3 you #4 (55 % alpakkaa, 40 % villaa ja 5 % pellavaa. (50 g = 75 g) 
Menekki 76 g
Puikot: 3 ja 4 mm, 80 cm kaapeli
 
 
Sitten vielä vihreä Florence. Siihen tein siis korkeussuunnassa yhden mallikerran vähemmän kuin mitä ohjeessa on.  Ajattelin että jos vielä teen näitä, niin voisin tehdä näitä vähän matalampia. Käyvät ehkä useammille ihmisille.  Itselle tuo isompi on hyvä, niin saan nutturani sinne sisään :-)
 
 

 
 
Lanka: Drops Nepal  65 % villa, 35 % alpaca (50 g = 75 m), menekki 67 g
Puikot 3 ja 4 mm, 80 cm kaapeli
 
 

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Aivan ihania!!!! Kauniita värejä! Aivan mykistyy <3