sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kuplasukat tyttärelle


Ohje: Omasta päästä, kuplien ohje mm. Nelovan nartun blogissa
Lanka: pinkki ja harmaa: Viking Ville (75 % villa, 25 % polyamidi, 150 g =300 g)
kuplissa Novitan Puro "Kukkaniitty" väri 827 (100 % villa, 50 g = 100 m)
Puikot: 3 mm 15 cm ruusupuuta
Koko: noin 36

Tyttärelläni on vain yhdet sopivat villasukat, joten oli aika tehdä toiset. Ensin ajattelin tehdä kirjoneulevarret, joihin etsin jo valmiiksi hevoskuvion, mutta kuplat voittivat :-). Ovat kyllä tosi helpot tehdä. Tällä kertaa osasin kiristää langan kuplan jälkeen kunnolla, siinä pipossa taisivat jäädä vähään liian löysiksi. 

Ensin ajattelin tehdä kuplat yksivärisiksi, mutta sitten onneksi keksin tuon Puron.  Olen ostanut sitä aikalailla varastoon, kun sitä on niin ihanissa väreissä, mutta en ole vielä koskaan tehnyt siitä mitään.  Tuohon se kävi minusta hyvin. Valkkasin kerästä vain kirkkaat kohdat, joten päättelemistä oli lopussa aika paljon...

Loin aluksi 12 s / puikko, mutta aloin kahden kuplarivin jälkeen kaventamaan aina pohjavärin toisella kerroksella yhen silmukan kierroksen alussa ja yhden kierroksen lopussa, kunnes silmukoita oli 10 / puikko. Ylä- ja alaresorissa on 14 krs ja kantapäässä 12 krs. Kiilakavennukset tein joka toinen krs. Kantapään jälkeen tein 43 krs ennen kärkikavennuksia.

En ole ennen tehnyt Viking Villestä sukkia oman perheen käyttöön.  Saapi nähdä, millaista se on. Tuntuu, että nyt yhden päivän jälkeen lanka on jo vähään nyppyyntynyt, mutta nähtäväksi jää, eteneekö nyppyyntyminen vai jääkö tuollaiseksi.  Jos näyttää olevan kehnoa, niin ei auta kuin etsiä jotain toista paksua sukkalankaa. 

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mahtavat sateenkaarikuplasukat!

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat sukat!!! Sinulla on niin hyvä värisilmä! Nämä on sellaset väriterapia-sukat :)

HeJu kirjoitti...

Voi miten ihanat sukat. Kyllä olet taitava.:)

Anonymous kirjoitti...

Tosi kauniit, aivan ihanat väri! En oo ikinä nähnyt tommoisia kuplavarsia! -Vekutsi