torstai 19. syyskuuta 2013

Taivaallisen pehmeät kämmekkäät

Moikka!

Kyllä luksuslanka on aina luksuslankaa... Ostin aivan jumalaisen pehmeää Malabrigon Silky Merino -lankaa kesällä Dublinista. Langassa on puolet silkkiä ja puolet merinovillaa.  Sen väri on minusta tosi kaunista violetin-vihreää ja se on niiiiiiin pehmeää...  tuntui kun olisi pumpulia neulonut! 

Mietin pitkään, mitä tästä pienestä vyyhdistä tekisin.  Halusin jotain, jota voin koko ajan ihailla (on siis omien silmien alla koko ajan, ei missään sukanvarressa tai pipon kukkana) ja jonka malli tuo langan värisävyt hyvin esiin eli ei mitään kovin reikäistä pitsiä eikä muutenkaan kovin monimutkaista pintaneulosta.  Mutta joku juju ohjeessa piti olla...  Niinpä valitsin nämä Novitan siksaklapaset.  Ohje ei ole netissä, vaan sain sen kaverilta.  Muuntelin sitä hiukan tai itse asiassa otin ohjeesta vain tuon siksak-kuvion.  Samalla tekniikalla voisi tehdä joskus kokonaisia lapasiakin vaikka kahdella eri värillä.

Mutta pitemmittä puheitta tässä kuvat.  Ihailen aina hyvien neuleblogien taidokkaita valokuvia, joiden tasoon en ikinä itse yllä, mutta näillä mennään :-)
 
Malli: Sovellus Novitan siksaklapasista
Lanka: Malabrigo: Silky Merino (menekki 34 g)
Puikot: 3 mm

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat!!! Malabricon langat ovat minunkin suosikkeja. Ja kestäviä. Tekemäni huivi on ollut hartaassa käytössä jo useamman vuoden ja edelleen neulos on ihanan pehmeää ja hyväkuntoista.
SikSak-malli sopii hyvin myös kämmekkäisiin :)

Aino P. kirjoitti...

Oi, mukava kuulla käyttökokemuksia! Hyvä tietää, että lanka on kestävää. Se kun on aina yllätys, kun kokeilee uutta lankaa. Täytyy katsella noita jatkossakin. Lanka on kyllä aivan mielettömän ihanaa...