sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Silkkinen Kuura

Tämä Kuura-huivi on ollut jo ainakin vuoden To do -listalla. (Ohje on Titityyn ja on ilmainen.) Nyt oli vihdoin sen aika.  Myös lanka on ollut silkkilankojen laatikossa jo yhtä kauan.  Lanka on BC Garnin Soft Silk -lankaa ja 100 % silkkiä. (Vyötteessä lukee "bourettesilke", mitä lienee sitten tarkoittaakaan.)  100 gramman vyyhdissä on 350 m lankaa.  Taisin käyttää työssä 3,5 mm puikkoja. Huivi oli nopea ja helppo tehdä, suosittelen lämpimästi! Ohjeessa on kolme eri kaaviota, joista ensimmäinen tehtiin kerran, toinen neljä kertaa ja viimeinen reunapitsikaavio kerran.  Tässä huivissa opin tekemään kauniin kavennuksen, jossa kolmesta silmukasta tulee yksi (en tiedä mikä sen oikea nimi on) niin, että keskelle tulee kaunis oikea silmukka.  Sitä aijon käyttää jatkossakin.  

Langan kanssa vain kävi hieman köpelösti: se nimittäin loppui kesken... Ajattelinkin näin käyvän ja olin jo miettinyt mielessäni, että jätän tuon reunapitsin sitten vain tekemättä, mutta lanka loppui tuohon sileään kohtaan, joten reuna olisi rullautunut, jos olisin päätellyt silloin.  En halunnut ostaa uutta Soft Silk -vyyhtiä vain reunapitsin vuoksi, joten otin kotoa sitä harmaata lankaa, joka parhaiten kävi tuon Soft Silkin seuraksi: kaapista löytyikin Dropsin Baby Alpaca Silk -lankaa kaksi kerää (70 % Baby Alpaca ja 30 % Mulberry Silk, 50 g = 167 m), joten tein reunapitsin siitä. Onneksi lankaa oli kaksi kerää, sillä ensimmäinen loppui kesken ja käytin toisesta vielä ehkä neljänneksen. 

Lanka vaihtuu kesken kerroksen, mutta koska olen laiska purkamaan, annoin asian olla.  Itse asiassa lanka loppui aika sopivassa kohtaa, aiemmin tai myöhemmin lankalaadun vaihtuminen olisi ollut hullun näköistä.  Nyt tuo, että reunapitsi on vaaleampaa kuin muu huivi, ei ollenkaan haittaa. Voisi jopa luulla, että reunan vaaleus olisi aivan tarkoituksellista, eikö? 

Huivi tulee omaan käyttöön töihin,  mutta saatanpa tehdä Kuuran joskus toistekin, sen verran kaunis huivi mielestäni on ja mukava neuloa.  Ehkä käytän seuraavan kerran jotain pehmeää alpakkaa?
Malli: Kuura
Lanka: BC Garnin Soft Silk 100 G ja Dropsin Baby Alpaca Silk n. 70 g)
Puikot 3,5 mm ja 80 cm kaapeli (Knit pro)

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kaunis Kuura! Eikä langan vaihtuminen ainakaan kuvissa näytä ollenkaan pahalta. Kuura on ollut minunkin listallani jo pitkään. Ehkä pitäisi jo aloittaa. :)
Kuinka leveä sinun huivistasi tuli?

Aino P. kirjoitti...

Hei! Mittasin huivin siipienvälin ja sain mitaksi noin 165 cm.

Liila kirjoitti...

Tämä on lumoava huivi!!! Ja minusta ei haittaa ollankaan tuo langan vaihtuminen. Antaa vähän eloa :) Täytyisikö lisätä to do-listalle.... Voi olla, että jäisi tekemättä kuten kaksi huivin raatoa neulelaatikossani :)

Sanna kirjoitti...

Eli ihan mukavan kokoinen kääriytymiseen :)
Kiitos!