lauantai 8. kesäkuuta 2013

Synttärilahja isälle

Mikäs olisi kesäkuussa synttäreitään viettävälle  isälle sopivampi synttärilahja kuin paksu, merinovillainen pipo! Neuloin hänelle isänpäivälahjaksi hirvimetsälle punaisen pipon ja joululahjaksi kolme erilaista pipoa, mutta se täydellinen pipomalli oli vielä hakusessa.  Langaksi valitsin tähän pipoon sinisen Dropsin Merino Extra Fine -langan, joka on pehmeytensä vuoksi minusta parasta pipolankaa ikinä.  Äitini mukaan hänelle sopii parhaiten kääntöreunainen pipo, joten ei kun aloittamaan.

Loin 132 silmukkaa ja neuloin 2 o 2 n -joustinneuletta 20 krs. Sen jälkeen neuloin *4 o, 2 o yhteen*, jolloin silmukoita jäi 110.  Sitten neuloin sileää neuletta 40 krs, jonka jälkeen vaihdoin pyöröpuikot sukkapuikkoihin kaventaen samalla 2 s eli jäljelle jäi yhteensä 108 silmukkaa.  Sitten aloitin päälakikavennukset joka toisella rivillä niin, että joka puikon alussa neuloin ylivetokavennuksen ja lopussa kaksi oikein yhteen.

Jälkikäteen ajattelin, että olisi tuossa kääntökohdassa voinut neuloa vaikka viisi kerrosta nurjaa, jotta kääntämisen jälkeen esiin tulisivat oikeat silmukat eikä nurjaa.  Jos teen näitä hänelle joskus lisää eri värisinä, niin täytyy kokeilla miten se toimisi.  Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin ehkä tuo sileä osio voisi olla vähän lyhyempi.  Lopuksi ompelin tuon reunan neljästä kohdasta kiinni.  

Isä tykkäsi piposta ja minustakin se näyttää hänellä oikein hyvältä.  Ja tuo lanka vaan on niin ihanan pehmeää...

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

<3

Sanna kirjoitti...

Komea pipo ja upea sininen väri!