sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ginkgo Crescent -huivi

Heip!

Eilen sain tämän valmiiksi ja laitoin yöksi pingotukseen. Mallin nimi on Ginkgo Crescent ja se löytyy Ravelrystä.  Tykkään tehdä näitä huiveja, joissa yläosa on sileää - näin puolet huivista valmistuu nopeasti ja vaivattomasti ja vasta reunapitsissä täytyy alkaa seuraamaan ohjetta.  Ovat paljon nopeammat tehdä kuin kokonaan pitsiä olevat. 

Tässä ohjeessa opin kaksi uutta silmukkaa: pps ja s2kp -silmukat.  Googlasin molemmat ja hyvät opetusvideot molemmista löytyi YouTubesta!  On tämä netti vaan kätevä :-).  Tämä oli ensimmäinen pitsihuivi, jossa pitsikuviota tehtiin myös nurjalla, mutta huivi valmistui silti nopeasti, kun kaavio tehtiin vain kerran - kaaviossa kun on tuo koko pitsi.  Sen kun teki kerran ja päätteli, niin valmista tuli!  Kolme kerrosta piti yhdessä vaiheessa purkaa ja tehdä uudestaan, kun en huomannut, että kuvion suunta oli muuttunut.  Muuten neulominen sujui hyvin.

On aina yhtä jännittävää ottaa huivi pyöpöiltä ja pingottaa se.  Pyöröillä kun on vaikea hahmottaa, että minkä mallinen ja näköinen huivi oikein on.  Tämä oli puikoilta otettaessa aivan eri mallinen kuin mitä ohjeen kuvassa: alareuna oli suora ja yläreuna kaareva.  Aika paljon sain siis pingottaessa venyttää, jotta huivista tuli oikean mallinen.  En tiedä, oliko vika minussa vai ohjeessa. 

Tämä lanka on myös niitä Riikan-ostoksia, joissa ei ollut vyötettä.  Luulen sen olevan täyttä villaa ja lanka on aika paksua ja karheaa aivan kuin se pinkkikin, josta tein Traveller Woman -huivin.  Mutta tämäkin kyllä pehmeni jonkin verran pingotuksessa.  Ajattelin joka tapauksessa käyttää sitä paidan päällä, joten karheus ei haittaa. 

Olen huiviin ihan tyytyväinen.  Seuraavaksi voisin kyllä tehdä huivin jostain ohuemmasta ja pehmeämmästä langasta.  Sisko hakikin Fiina-neuleesa minulle yhden ihanan vyyhdin, ehkä se tulee olemaan seuraava huiviprojektini.

Nyt kuitenkin aloitin neulomaan elämäni ensimmäistä villatakkia, joten voi kulua tovi ennen kun minusta kuuluu mitään - sen neulomiseen kuluu varmastikin koko loppukesä...
Ei kommentteja: