perjantai 28. kesäkuuta 2013

Epäonnistuneet lahjasukat

Pöh. Tein lahjaksi taas kesäsukat ohuella sivupalmikolla, mutta en yhtään tykkää lopputuloksesta. Palmikko tuli nyt minusta hyvään kohtaan eli tein kaksi oikeaa silmukkaa puikon reunaan ennen palmikkon nurjia reunasilmukoita.  Moni muu asia sitten menikin näissä päin prinkkalaa.

Ensimmäisestä sukasta tuli liian pieni, sillä tein saman verran silmukoita, vaikka olin vaihtanut puikot pienempään. Tein toisesta sukasta siis isomman ja purin sen jälkeen ensimmäisen ja tein siitäkin isomman. 

Mutta sitten se, mikä sukissa eniten harmittaa: väritys.  Lanka näytti kerällä tosi nätiltä, mutta raidottui neulottaessa ihan tyhmästi: vihreiden osuuksien lisäksi sukkaan tuli paksut lila-valkoiset sekä oranssit raidat.  Kantapäissä se ei haitannut, ne saavatkin minun puolestani olla tuollaiset muuhun sukkaan nähden eri väriset, mutta kun samat raidat muodostuivat myös jalkapöydälle, niin kyllä tympäisi.  Tein toisessa sukassa sitten niin, että neuloin raitojen kohtaan vihreitä kerroksia, jotta raidoista ei tulisi niin voimakkaita. Sitten purin toisen sukan ja tein siihen saman samalla kun tein siitä isomman.  En edelleenkään pidä tuosta värityksestä, mutta tehty mikä tehty ja enemmän langasta kai on iloa sukkina kuin kerällä.  Joten annan sukat lahjaksi niin kuin oli tarkoituskin ja pyytelen kovasti anteeksi...

Ja lisäksi tulin siihen lopputulokseen, että palmikot sopivat paremmin yksiväristen lankojen kanssa tehtäviksi tai ainakaan ihan näin kirjavaa ei lanka saisi olla. 


Malli: omasta päästä, idea palmikkoon täältä.
Lanka: Red Heart: heart & sole with aloe (50 g / 195 g)
Puikot: 2,25 mm 15 cm
Silmukoita: 14 / puikko
Kerroksia: Resorissa n. 20, kantapäässä 16 ja jalkapöydässä 55 ennen kärkikavennuksia.

Ei kommentteja: