maanantai 24. kesäkuuta 2013

Siskolle kiitossukat

Ajattelin tehdä siskolle kiitokseksi ohuet kesäsukat.  Arvelin hänen tykkäävän turkoosista, siksi tämä lankavalinta. Lanka oli minusta ihan jees, mutta toiseen sukkaan tuli selvästi enemmän tummia kohtia kuin toiseen, se vähän harmittaa.  Värinsä puolesta ei ihan lempparilanka, mutta tulipahan kokeiltua, kun varastossa sattui olemaan :-).

Kokeilin näihin nyt tällaista palmikkoa reunaan. Vähän ehkä turhankin reunaan tuli, seuraaviin ajattelin tehdä kaksi silmukkaa ylemmäs eli niin, että puikon reunassa on kaksi oikeaa silmukkaa ennen tuota palmikkoon kuuluvaa nurjaa.  Tuo palmikko on kuuden oikean silmukan levyinen niin, että reunoilla on kaksi nurjaa.  Palmikonkiertojen välissä on viisi kierrosta.  Palmikonkierron tein puikkojen avulla ilman apupuikkoa, se on minusta tuollaisissa silmppeleissä ja samalla tavalla toistuvissa palmikoissa helpon tapa. 

Lopetin palmikon ensin heti kärkikavennusten alkaessa, mutta se tuntui loppuvan liian aikaisin, joten purin kärjen ja sovelsin kärkikavennuksia niin, että sain palmikon jatkumaan mahdollisimman pitkään.  Nyt se on minusta hyvä. 

Tuo palmikko lisäsi minusta mukavasti neulomiseen mielenkiintoa, noita oli selvästi hauskempi neuloa kuin ihan suoria sukkia.  Silti olivat helpot tehdä niin että voipi samalla jutella ihmisten kanssa tai katsella telkkaria, kun palmikko on sen verran yksinkertainen (=joka kerta samanlainen) eikä siinä tarvitse seurata ohjeita, kunhan vain laskee kierroksia.Malli: omasta päästä, idea Ravelryn ilmaisohjeesta, joka löytyy täältä.  
Lanka: Pirkanmaan kotityön Kirjopirkka  (75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g / n. 420 m)
Silmukoita puikolla: 16
Sukan koko: n. 42


 2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Minusta on niin ihana kun osaat soveltaa ohjeita ja tehdä omasta päästä. Ei onnistu kaikilta :)

Liila kirjoitti...

Niin ja siis aivan ihanat sukat <3