lauantai 26. marraskuuta 2016

Värikäs opossumihuivi


Päätin tehdä lopuista fingering-paksuisista Kauri-langoista huivin. Olisin halunnut ostaa sitä vielä lisää Vihreän Vyyhdin loppuunmyynnistä, mutta sitä ei enää siellä ollut. Pelkäsin jo, ettei koko lankaa saa enää Suomesta, mutta Vihreän Vyyhdin omistaja löysi onneksi puodille jatkajan, joten voipi olla, että Kauria saa Suomesta vielä  jatkossakin! Kaurihan on uusiseelantilainen lanka, jota on kahta vahvuutta ja siinä on merinoa, opossumia ja silkkiä. Opossumi on rottaeläin, jonka kuitu on onttoutensa vuoksi hyvin lämmintä. 


 Tämä huivi menee lahjaksi ihmiselle, joka on minusta jotenkin tämän huivin oloinen: reipas, räväkkä ja rohkea, aina valmis kaikkeen uuteen ja huolehtii läheisistään. Molemmista löytyy herkkyyttä, mutta myös voimaa. Malli on kahden siskoksen tekemä ja se on kunnianosoitus heidän edesmenneelle siskolleen. Mallissa oli alun perin käytetty vain kolmea väriä, jotka edustavat näitä kolmea sisarusta.


Kaurini eivät ihan riittäneet ohjeen mukaiseen huiviin, joten jouduin vähän soveltamaan... Mutta hyvä puoli on se, ettei lankaa jäänyt juuri ollenkaan.  Huivi on minusta valmiina mukavan mallinen, sillä siinä on reilusti kokoa, muttei liikaa, ja se on helppo kietoa kaulalle.  Alun jälkeen leveyttä tuli aika nopeasti lisää, joten loppuvaiheessa yhteen kerrokseen meni noin 10 minuuttia... Vaikka huivia oli ihan kiva tehdä, niin sen jälkeen oli ihan mukava siirtyä vähän pienempiin projekteihin.   


Jos muistiinpanoni ovat oikein, niin huivin tekemmiseen meni noin 16 tuntia (vähän kyllä tuntuu siltä, etten muistanut merkitä ihan kaikkia sessioita...) ja sitä neuloessa katselin ainakin kahdet uutiset, Vain Elämään (Anna Puun jakso), kolme jaksoa Talentia, kaksi jaksoa Downsiftaajia, yksi jakso Pako pimeydestä -sarjaa, sekä seuraavat elokuvat: Harry Potter ja Azkabanin vanki, Turisti ja Kätkijät. Niin ja neuloin tätä myös autossa ja palaverissa. 


(60 % merino, 30 % opossumi, 10 % silkki. 40 g / 153 m). Menekki n. 165 g
Puikot: 3,5 mm pyöröt

Ei kommentteja: