keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Sinttu
Pienempi neito toivoi synttärilahjaksi uutta kepparia. Päätin tehdä sellaisen hänellekin itse. Tällä kertaa neuloin Dropsin Eskimosta itse ison sukan ja sille suun ja korvat. Reunuksen, joka myöhemmin tultaisiin liimaamaan keppiin, tein Dropsin vaaleanruskeasta Fabelista.

Lanka loppui kaksi kertaa kesken, sillä yhteensä tähän meni viisi (!) kerää Eskimoa eikä sekään riittänyt, vaan korvat tein lankakätköistä löytyneestä valkoisesta hahtuvasta. Myöhemmin huomasin, että langat olisi pitänyt päätellä aina sitä mukaa kun kerä vaihtui, koska keposen valmistuttua niihin ei enää päässyt käsiksi... No, täytyi vain toivoa, että ne huopuvat kiinni.Sitten vain heponen pesukoneeseen ja peukut pystyyn, että lopputulos on hyvä! Ja ihan hyvähän siitä tuli, ainoastaan tuosta kantapäästä tuli tosi terävä... Seuraavan kerran voisin kokeilla, millainen tulisi jälkikäteen neulotusta kantapäästä.  Se voisi olla muodoltaan pyöreämpi. Ja jotenkin on aika massiivinen tuo alaleuka... Liekö sitten ruotsalaista syntyperää.  Silmät ja sieraimet ompelin huovasta.Pään kuhmu oli sen verran häiritsevä, että saksin sen auki ja ompelin uudestaan kiinni.  Tässä vaiheessa täytin päätäkin vähän lisää, vanun työntäminen heppaan oli nimittäin vähän vaikeaa tuon pienen aukon kautta...Tuo kalloleikkaus olisi ollut parempi tehdä pystysuuntaan, niin leikkaushaava olisi jäänyt paremmin harjan piiloon (harjan teki isosisko).  Mutta hyvin tuntuu heppa kulkevan pääleikkauksesta huolimatta. Isosisko lupasi tehdä uudelle heposelle myös suitset, mutta liimapistooli meni rikki ja vasta eilen saimme uuden tilalle.
Sinttu ja onnellinen omistaja :-)
(Kuva julkistettu asianomaisen luvalla.)


Ja vielä vähän silmukkamääriä:
Ruskeassa varressa 24 s ja 20 krs.
Kaulassa 56 s (lisätty silmukoita kahdella ensimmäisellä kierroksela) ja 50 krs
Kantapään jälkeen 35 kr ennen kavennuksia. Alapuikoille jätetty 10 s ja luotu saman verran sisäpuolelle lisää.  Yläpuolelle jäi 36 s ja niille luotu saman verran alapuolelle lisää. Alaleuassa nauhakavennukset, yläleuassa sädekvennukset. 

Lanka: Drops Eskimo (100 % villa, 50 g / 50 m) viisi kerää
+ lisäksi vähään valkoista hahtuvaa
Sisällä irtovanua
Puikot: 7 mm
Keppi: sahalla lyhennetty harjanvarsi
3 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Hienoja keppareita!

Liila kirjoitti...

Tulipas ihana Sinttu! Ei huomaa "päänavausta" harjan alta. Hyvä idea neuloa pieni pätkä ruskealla langalla tuonne alkuun.

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Juu onneksi on tuuhea harja ;-)