maanantai 25. syyskuuta 2017

Värjäykset jatkuvat...


Seuraavaksi tulikin sitten vähän täpäkämpiä sävyjä :-).   

Facebookin Värikästä värjäystä -ryhmässä joku oli saanut luomumustapavuilla tosi tummaa sinistä - ei kun kauppaan siis! Ostin Punnitse ja säästä -kaupasta puoli kiloa luomumustapapuja, liotin niitä seuraavaan päivään, poistin pavut ja laitoin esipuretetut langat liemeen ja jääkaapiin. Taisin laittaa värjäykseen ensin nuo oikeanpuoleiset Fabelit ja sitten kun otin ne vuorokauden liotuksen jälkeen pois, niin laitoin liemeen nuo vasemmalla olevat baby merinot, jotka olin myöskin ensin esipurettanut. Ei niistä niin tummia tullut kuin sillä, joka niitä kuvia Fb:iin laittoi, mutta hyvää sinistä kuitenkin!


Sitten värjäsin taas punajuurella ja nytkin Fb-ryhmän ohjeen mukaisesti. Keitin 500 g punajuuria kuorineen niin, että pilkoin vähän niitä suurimpia.  Lisäsin veteen 2 dl etikkaa. Kun liemi oli jäähtynyt, laitoin sinne esipuretetut langat ja nostin ämpärin ulos. En muista kauan langat siellä oli, ehkä seuraavaan päivään. Taisin taas laittaa ensin nuo oikealla olevat Fabelit. Sitten jälkiväriin pääsi vielä tuo baby merino. Niin ja annoin vyyhtien ensin kuivua ja huuhtelin ne vasta sitten.  Aikalailla niistä lähti väriä, mutta toivottavasti sain kaiken irtovärin pois. Lopuksi lisään huuhteluveteen aina lorauksen etikkaa, niin nytkin. Aika hienoa pinkkiä tuli!


Tämän jälkeen yhdistin papu- ja punajuuriliemet ja laitoin sinne ensin tuon vasemmanpuoleisen baby  merinon ja sen perään äkkiä paikallisesta marketista hakemani Nallen kahdelle vyyhdille jaettuna.  En siihen hätään päässyt minnekään lankakauppaan. Niistäkin tuli vielä ihan hienot!


No sitten ekat sienivärjäykseni! Löysin lähimetsästä veriseitikkejä ja keitin niitä puolisen tuntia. Liemestä tuli hienon punaista, langoista tällaisia oransseja. Tykkään!


Aika erilaisia värejä tuli tällä kertaa, mutta ovat hyvänä lisänä tuomassa lisäväriä kirjoneuletöihin. 4 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Kauniita värejä olet saanut aikaan.

rita kirjoitti...

Ai että näitä sinun värjäilyjäsi ❤

Kerron vielä tässäkin, että saat multa lainaksi Tummiin vesiin. Tuon ensi viikolla ;)

HeJu kirjoitti...

Hienoja värjäilyjä, niin pehmeitä sävyjä.

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Joo nyt tuli hienot värit!