tiistai 5. syyskuuta 2017

Kanervan ystävälle


Hyvä ystäväni täytti vuosia ja halusin tehdä hänelle itse värjäämistä langoista huivin. Mitkään itse värjätyt langat eivät vain olleet hänen värisiään, joten päädyin tekemään harmaan huivin, jossa on vain reuna itse värjättyä lankaa. Huivin runko on yhdestä ohjeesta ja reunapitsi toisesta.

Koska yksi ystäväni lempikukista on kuulemma kanerva, niin valitsin reunapitsiin kanervalla värjätyt langat. Harvoin ovat itse värjätyt langat saman sävyisiä (elleivät ole samassa padassa lilluneet), joten tässäkin on kahta eri sävyä. Pitsin A-kaavion tein kirkkaammalla keltaisella ja B-kaavion tummemmalla keltaisella.


Koko ajan oli epäilys, että tuleeko tästä hyvä ja onko väri sitten kuitenkin ihan väärä. Keltaista tämä ystävä ei käytä ollenkaan, mutta ajattelin tämän ehkä sopivan muiden hänen käyttämiensä värien kanssa. Ja jos ei muuten, niin töissä tuuletuksen aikana tai kotisohvalla, jos viluttaa... Olen tehnyt tämän reunapitsin aiemminkin ja se on kyllä helppo.


Tässä vielä pari kuvaa, jossa näkyy tuo huivin muoto:Pakettiin laitoin vielä kanervalla värjättyä sukkalankaa!  Tämä ystäväni tykkää neuloa paksusta langasta, joten tämä ainakin on paksua. Harmi vain, etten ole ehtinyt kokeilla tuota lankaa vielä itse. Tilasin sitä joskus Adlibriksestä ja kiva olisi päästä itsekin kokeilemaan, että millaista se on neuloa ja pysyvätkö valmiit sukat hyvinä. No, joskus sitten... :-)


Ja pakettiin vielä pieni, kuivattu kimppu kanervaa!
(Pahoittelut, jos sotki ja varisi kovasti pakettia avatessa :-) )


Itse asiassa tein reunan ensin punajuurella värjätystä langasta ja tein siihen erivärisiä tupsuja.  Alkuperäinen ajatus kun oli tehdä pääosin harmaa, mutta reunaltaan hupsutteleva huivi. Mutta joku siinä sitten tökki, joten purin reunan pois ja tein siihen perus pitsireunan.


Onnea vielä, ystäväiseni!

 

Malli: Alku huivista Kindness Shawl
Reuna huivista Eyeblink
Lanka: Dropsin Baby Merino: harmaa ja itse kanervalla värjätty
(100 % merino, 50 g / 175 m)
Puikot: 4 mm pyöröt

Ei kommentteja: