torstai 6. huhtikuuta 2017

Testineulonnassa KrysanteemipipoTykästyin niin kovasti Neulovan nartun eli Soilen Krysanteemikämmekkäisiin ja erityisesti Soilen tapaan kirjoittaa Brioche-ohjetta, että kysyin oliko hän ehkä ajatellut tehdä brioche-pipon ohjetta. Netti kun on täynnä toinen toistaan kauniimpia brioche-pipoja, mutta en usko osaavani neuloa muiden ohjeiden mukaan... Ja eipä aikaakaan, kun pipon ohje tuli sähköpostissa testineulottavaksi.


Alkujärkytys ohjeen laajuudesta oli aikamoinen, kaavio kun on kahden sivun mittainen.  Eli tämä ei sitten ollut mikään sohvatyö... Mutta ei kun härkää sarvista ja hommiin! Pidin kaaviota keittiön pöydällä ja siinä sitten tikuttelin aina kun aikaa oli. Ja nopeastihan pipo tulee, kun on sen verran pieni neulontatyöksi.

Sopivan paksuisen langan etsiminen sai toisen kerran sydämeni tykyttämään... Dropsin merinot, joita olin hamstrannut Kretliinin lopetettua eivät meinanneet mitkään olla sopivia joko paksuudeltaan tai väreiltään. Mutta sitten huomasin lankakaapissani pussillisen tätä Dropsin CottonMerinoa. Siinä olikin pipoon sopiva paksuus ja sopivan värisiäkin löytyi! Ja voi että, kun tuo lanka oli taas mukavaa neuloa... Mitähän siitä seuraavaksi tekisi...?Pipon silmukat luodaan samalla tavalla kuin kämmekkäissä. Tekniikka on hidas, mutta helppo ja kaunis. Sitten tehdään normaalia patenttia, kunnes alkaa tuo kukkaosio, mihin on se kahden sivun kaavio. Mutta Soile on kirjoittanut kaavion tosi simppelisti, joten sitä oli tosi helppo seurata. Jos ei siis tee laskuvirheitä, niin kuin minä aluksi...Kaaviossa on viisi eri kokoista kukkaa. Edessä on tuollainen pieni...... ja tuossa vasemmalla kaikkein isoin.Oikealla on toisiksi isoin, mutta se ei nyt näköjään näy näissä kuvissa.  Noissa alemmissa kylläkin.  Minun makuuni pipo voisi olla vähän lyhyempi,  mutta saahan sitä muokattua, jos haluaisi.  Nyt kuitenkin piti neuloa testineulojan ominaisuudessa ihan ohjeen mukaan, joten en lähtenyt pipoa muokkaamaan.

Toki pipon korkeus voi johtua myös löysästä käsialastani...  Toinen testineuloja sai nimittäin aikaiseksi reilusti tätä lyhyemmän pipan. Eli jos haluaisin neuloa jatkossa pienemmän samanmoisen, niin voisin kokeilla vaihtaa pienempään puikkokokoon ja ohuempaan lankaan (aloitus täytyisi vaan muistaa tehdä tosi löysästi, se nimittäin ei jousta yhtään).


Pipo oli helppo neuloa. Muutama ohjeessa ollut virhekin on nyt korjattu.  Niissä kohdin oli pieni pähkiminen, mutta auttoi, kun oli ensin neulonut edes sen yhden brioche-työn.  Nyt vaan toivon, että Soilen tapa kirjoittaa brioche-ohjeita leviää, minä kun en uskalla lähteä neulomaan vielä mitään muita brioche-ohjeita, vaikka kauniita malleja olisi vaikka kuinka... Tai sitten pitäisi vaan alkaa tavaamaan niitä sana kerrallaan.

Tässä vielä pari pöydällä otettua kuvaa.Tässä viimeisessä näkyy se pipon oikeassa sivussa oleva toiseksi suurin kukka kahdella lehdellä. (Ja alareunan ihme reikähässäkkä...)Malli: Neulovan nartun (Soile Pyhänniska) Krysanteemipipo
Lanka: Dropsin CottonMerino (50 % puuvillaa, 50 % villaa. 50 g / 110 m)
harmaa ja violetti, menekki yhteensä 81 g

Puikot: 3,5 mm pyöröt


4 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Aivan ihana pipo! Olet kyllä taitava. En ole vielä edes uskaltautunut kokeilemaan brioche tekniikkaa.

Aino P. kirjoitti...

Kiitti! Vaikka ei tuokaan nyt täysin täydellinen ole, mutta ihan hauska tekniikka se on! Eikä ollenkaan vaikea, kunhan vaan jaksaa vähän perehtyä ja katsella youtube-videoita... Samoja silmukoita siinä tehdään kun muussakin neulonnassa :-)

Sanna kirjoitti...

Kauniit krysanteemit!

Kristiina/Käsin tehty Ihan Itse kirjoitti...

Ihana! Olen itse opetellut Soilen Krysantteemi-kämmekkäiden avulla briochea. Nyt luulen uskaltavani alkaa työstää pipoa, kunhan olen ensin pari tilaustyötä ystävälle ja tyttärelle saanut tehtyä. Olen miettinyt itsekin , mikä pipolanka olisi sopiva myssyyn. Taidan kokeilla tuota käyttämääsi Dropsin lankaa.