maanantai 24. huhtikuuta 2017

Työparille reissupipaTyöparilla oli tässä kuussa juhlapäivä ja tein hänelle lahjaksi merinovillaisen pipon. Joskus nimittäin kertoi, että kiistelevät reissussa miehensä kanssa siitä, kumpi saa pitää sitä, jonka tein hänelle joskus vuosia sitten synttärilahjaksi. Merinovillainen kun on kuulemma vaelluksilla ja pohjoisessa niin paljon parempi kuin puuvillainen enkä yhtään ihmettele. No nyt on tarvittaessa molemmille omat, niin pysyy sopu parisuhteessa :-).


Tällä kertaa malli oli Collision, jota tosin jouduin muokkaamaan aikalailla. Minusta tuo palmikkokuvio on jotenkin hieno.  Oikeasti se on pipossa sekä edessä että takana ja niiden välissä on joustinneuletta.  Minä tein palmikkokuvion tain eteen ja muualle sileää.  Lisäksi vähensin silmukoita reilusti, sekä leveydestä (loin alussa 96 s) että sitten tuolta kärjestä, jossa kavensin pipoa neljästä kohtaa joka toisella kierroksella.  Katsoin silmukkamäärän ja puikkokoon siitä työparille viimeksi tehdystä piposta, se kun oli justiinsa passelin kokoinen.


Työpari tykkää tällaisista myssymäisistä pipoista, joten tein tästäkin vähän korkeamman niin, että sen saa sitten takaa taitettua. Vähän jäsnkätti, että onko pipo sopiva ja mitä sermin takana istuva työpari siitä tykkää, mutta tykkäsi se!  Jee jee!

Myös pienempi neitokainen halusi poseerata pipon kanssa.


Malli: Tora Fröseth / Collision (Ravelryssä, maksullinen)
Lanka: Dropsin Merino Extra Fine (100 % merino, 50 g / 105 m) Menekki ---
Puikot: 3,5 ja 4,0 mm

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Onpa upea tuo kuvio ja tietty koko pipo. Tuo kuvio tulee kauniisti esiin sileän neuleen parina, joten hieno versio piposta.

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Joo oon itsekin tähän tyytyväinen. Toi palmikkokuvio on minustakin aika kähee :-). Sitä voisi käyttää jossain muuallakin...