torstai 29. joulukuuta 2016

Räsymattokynttilöitä


Näin jossain ihanan idean, jossa vanhat kynttilän jämät oli sulatettu ihanaksi "räsymattokynttiläksi". Niinpä säästin viime talvena kaikki kynttilän jämät ja ryhdyin joulukuussa hommiin. Omista nurkista ei löytynyt käytöstä poistettua kattilaa, mutta somen kautta sellainen löytyi nopeasti. Ohjeessa oli käytetty sipsipurkkeja, joita ei meidän taloudessa yleensä osteta, joten olin haalinut niitä etukäteen työpaikalta. 

Ensin purkin pohjiin reijät naulalla. 


Sitten sulatettiin valkoisia kynttilöitä ja kastettiin sydänlanka siinä. Nyt en muista, mikä idea tällä oli, mutta jostain syystä tämä piti tehdä :-).  Ostamani sydänlanka on 3 mm paksuista, paketin mukaan se sopi tämän kokoiseen kynttilään. 


Sitten sydänlangat kovettumaan niin että ovat suunilleen suoria. 


Langat pohjien rei'istä läpi ja ilmastointiteipillä tiukasti kiinni niin, ettei kuuma steariini valu reiästä pihalle. 


Yläosasta sidoin ne grillitikkuihin, jotka teippasin paikoilleen, etteivät heilu. 


Sitten vain sulattelin kynttilöitä, aina yhtä väriä kerrallaan ja kaadoin sen muotteihin. Kirjasin paperille, mitä väriä olin milloinkin laittanut, että raidoituksesta tulisi mahdollisimman hyvä.


Vein purkit aina välillä ulos jäähtymään, jos halusin sulattaa piakkoin seuraavaa väriä. Muutamana päivänä näitä tehdessäni oli -15 astetta pakkasta, joten silloin odottelin vain tunnin ennen kun sulatin seuraavaa väriä.  Muutoin saatoin jättää ne pöydälle seuraavaa päivää odottamaan. 

Kun purkit olivat kutakuinkin täynnä, revin pahvin valmiiden kynttilöiden ympäriltä. 


Valmista! Nämä molemmat kynttilät annoin lahjaksi, mutta seuraavan kerran voisin säästää itselleni yhden. 

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Ai miten valtavan hienot kynttilät teit <3

Aino P. kirjoitti...

Kiitti! Näistä tuli kyllä ihan kivat!