maanantai 19. joulukuuta 2016

Arkipitsisukat pukin konttiin


Näihin sukkiin sain idean Kardemumman talon Arkipitsisukat-sukista ja langan ostin Tampereen Kädentaitomessuilta marraskuussa. Varren yläreunaan siis vähän pitsiä ja rusetti, muuten ihan normisukat. Minusta nämä ovat tosi sievät. En ole oikein pitsisukkien ystävä, varsinkaan jos koko sukat ovat täynnä pitsiä. Mutta näissä sitä on juuri sopivasti! 

Tuon pitsikuvion otin yksistä toisista Kardemumman talo -blogin pitsisukista, jota olen kerran aikaisemminkin tehnyt yksiin ohuiden sukkien varsiin. Minulle nämä sukat ovat vähän isot, yritin tehdä sellaiset noin 42-kokoiset, sillä nämä tulevat isojalkaiselle läheiselle joululahjaksi.  

Aluksi loin 50 silmukkaa (tässä pitsimallissa silmukkamäärän täytyy olla viidellä jaollinen) ja neuloin 8 krs 3 o 2 n -joustinneuletta.  Sitten tein tuota pitsiä neljä mallikertaa ja sen jälkeen taas joustinneuletta 30 krs. Sitten jaoin silmukat niin, että taaimmaisilla puikoilla on 13 s ja etummaisilla 12 s. Kantalapussa on 13 krs ja jalkapöydässä 37 s ennen kärkikavennuksia. 


Kylläpä oli nopea neuloa välillä pieni työ paksuilla puikoilla!  Ajattelin, että voisin tehdä joulun jälkeen itselleni töihin tällaiset samanlaiset, mutta mustat. 

Tuo pitsi on siis tehty niin, että joka neljänellä kerroksella noiden oikeiden silmukoiden kohdalla neulotaan näin: langankierto, nosta 1 s neulomatta, neulo kaksi oikein yhteen, nosta neulomaton silmukka yli, langankierto. Helppo pitsi aloittelijoillekin.


Malli: Oma sovellus
Lanka: Alli (Lankava) 75 % villa, 25 % polyamidi.100 g / n. 200 m.
 Menekki yhteen pariin 130 g
Puikot: 3,5 mm

2 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Kauniit!

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Itsekin tykkään näistä, on jotenkin mukavan ssimppeli malli. Ja ihanan nopeat neuloa!