lauantai 23. tammikuuta 2016

Rouhea RonjaniNeuloin elämäni ensimmäistä kertaa Rowanin Felted Tweediä ja mukavaahan se oli! Kiva neuloa välillä paksummasta langasta ja tämä oli kyllä ihanan rouheaa, sävyt maaläheiset ja siis kaikin puolin tykkäsin langasta kovasti! Tai eihän tuo metrimäärältään ole kovin paksua, mutta neuletuntuma oli, kuin olisi paksumpaakin lankaa neulonut.

Ostin nämä neljä 50 g kerää Helsingin Fiina-neuleesta, jonne menin Rowanin hamppulankojen ollessa siellä tarjouksessa.  Niissä ei kuitenkaan ollut yhtään näin ihania sävyjä, joten suunnitelmat muuttuivat lennossa ja mukaan lähti nämä neljä ihanaa kerää. Fiina-neule onkin muuttanut loistavalle sijainnille Simonkadulle.  Nyt siinä on entistä helpompi poiketa pääkaupungissa käydessään!  Loistavaa!


Tähän Ronja-huivin malliin törmäsin Ravelryssä (ohje on maksullinen) ja siinä minua ihastutti noiden raitojen vino muoto, joka saadaan aikaan lyhennetyin kerroksin. Niissä tuli vastaan minulle uusi silmukka, DS eli douple stitch.  Piti ihan etsiä You Tubesta video, että miten se tehdään.  Eikä se vaikea sitten ollutkaan.  Nuo reikärivistötkin ovat minusta kivat, tuovat huiviin mukavasti keveyttä. Tämän  mallin voisin neuloa joskus uudestaankin!


Tosi nopsaan tämä kyllä valmistui, kun lanka oli paksua ja suurimmaksi osaksi sai posottaa oikeaa tai nurjaa.  Tai no, se on aika suhteellista, laskujeni mukaan tähän meni ehkä noin 11 tuntia. Samalla katsoin ainakin Wallanderia kaksi jaksoa, Mustamaalatusta kaksi viimeistä jaksoa (olipa yllätyksiä täynnä se loppu!), Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan, kahdet uutiset, yhden jakson Shetlansaarten murhaa, yhden Uuden Sherlokin, Disneyn elokuvan Rohkea ja sen lisäksi pelasin tyttösten kanssa Mustaa pekkaa ja Muuttuvaa labyrinttiä. 


Se piti vielä sanoa, että malli on oikeasti ainaoikeaa, mutta koska en siitä tykkää, tein tämän sileänä. Aluksi mietin, että tuleeko tästä tarpeeksi iso, kun halusin tästä reilun kokoisen.  Mietin jo, että lisäilen noita raitoja sitten omasta päästä lisää, mutta tulihan tästä ihan hyvän kokoinen. 


Malli: Ronja Triangle Shawl
Lanka: Rowan Felted Tweed (50 % merino, 25 % alpakka, 25 % viskoosi. 50 g / 175 m), menekki 112 g
Puikot: 4,5 mm / 150 cm pyöröt

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi! Felted tweed on todellakin aivan ihana lanka (eikä se Hemp tweedkään huono ole). :)

Liila kirjoitti...

Huikean kaunis huivi ja nuo värit.... <3

Lankakeiju kirjoitti...

Hauskan näköinen huivi! Tuo väriyhdistelmä on niin kaunis.