torstai 20. elokuuta 2015

Terveiset Pärnusta!

 
Hei! 
 
Lupasin jo aikaa sitten kertoa vähän kuulumisia Pärnusta.  Tässä niitä nyt sitten tulee, mutta siis ainoastaan käsityömatkailun vinkkelistä :-).
 
Olin ennen reissua kuullut, että Pärnun vanhassa kaupungissa on runsaasti ihania käsityökauppoja.  Niitä lähdin siis innolla etsimään ja löytyihän niitä ja monenlaisia!  Oli niitä perinteisiä, joissa oli puuleluja tai pellavavaatteita sekä viron villaa, josta en itse niin välitä.  Mutta myös pari kivaa, jossa oli aivan uudenlaisia, moderneja koruja ja muuta pientä kivaa.  Esimerkiksi Maria Magdalenan kilta (täällä esittely lyhyesti suomeksi) oli mielenkiintoinen paikka, jossa vanhassa talossa oli eri käsityöntaitajien pieniä puoteja monessa kerroksessa ja siellä järjestetään myös työpajoja aikuisille ja lapsille.  Myös Kolme karhua -käsityökauppa oli mielenkiintoinen ja ehdottomasti käymisen arvoinen!
 
Lankakaupoista lempparini oli tämä vanhan kaupungin kävelykadulta löytyvä, viihtyisän kahvilan yhteydessä oleva pieni lanka- ja käsityöpuoti Kookon, jonka edessä oli usein katutaiteilijoita:
 
 
Kuva sisältä:
 
 
Ja lähikuva herkkukaapista:
 
 
Sieltä mukaan tarttui tuo Langin liukuvärjätty lanka (josta tehdyt sukat on täällä jo esiteltykin) sekä tuollainen mustankirjava kerä, joka näytti minusta jotenkin hauskalta...
 
 
Yllä olevan pinkin Regian ostin samaiselta kadulta, mutta muutama askel länteen päin, josta löytyi seuraava käsityökauppa.
 
 
Kauppa oli lattiasta kattoon täynnä ompelu- ja neulontatarvikkeita!
 
 
Tästä kaupasta löytyi ystävälle synttärilahjaksi kaksi paria Muhu-kuvioisia sukkia!  Ostin samanlaiset myös itselle (niistä ei ole kuvaa) ja ovat minusta ihanan pehmeät jaloissa!  Itselleni ostin täältä  Muhu-kuvioiset legginsit ja sukkikset, mutta niistäkään ei ole tullut otettua kuvia... Ovat minusta ihania!
 
 
Yhtenä päivänä teimme retken Saarenmaalle ja Kuressaarestakin löytyi kiva käsityökauppa! 
 
 
Sisällä asiakkaita palveli mukava rouva ja löytyi sieltä jotain kivaa tuliaiseksikin!
 
 
Siellä oli nimittäin (edullisten Regioiden lisäksi) tuollaisia hauskoja tee-se-itse-paketteja, joiden avulla voi harjoitella tekemään itse Muhu-tyyppisiä kirjontatöitä.  Otin paketteja kaksi, yhden itselle ja yhden ystävälle.  Niihin sai siis itse valita noita pieniä lankavyyhtejä mukaan.  Saapi nähdä, milloin tuo pääsee työn alle!  Ei ole nimittäin kirjonta oikein niitä lempparipuuhia, mutta jospa tuollaisen pienen työn saisi joskus tehtyä....?
 
 
Sellaista!  Huomasitteko, että aika maltillisesti ostin lankaa? Vain viisi kerää!  Sitä on onneksi jo sen verran hyvin oppinut tuntemaan oman neulontatyylinsä, että aika harvoin enää tulee tehtyä turhia ostoksia.  Näistäkin langoista sentään kolmea on jo käytetty!

5 kommenttia:

rita kirjoitti...

Kuka miltäkin kantilta maailmaa matkoilla katselee... Tosi mukava tapa katsella käsitöiden kulmasta. Omat matkat kun aina lipsahtavat kahvikupin ääressä fiilistelyksi...

Aino P. kirjoitti...

Itse asiassa piti laittaa tänne myös pari teeterveistä, mutta unohdin!

HeJu kirjoitti...

Neuloosi-ihmisen unelmapaikoissa pääsit käymään. Kivaa luettavaa ja katsottavaa, kiitos!

Liila kirjoitti...

Ihania neuleterveisiä <3

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Oi mikä reissu ja mitä kuvia. AAh.