keskiviikko 12. elokuuta 2015

Sininen Vilma

 
Tässä tulee toinen Mekkotehdas aikuisille -kirjasta tekemäni mekko.  Ensimmäinen ei ollut minulle sopiva malli, mutta tämä oli sellainen, jonka vuoksi koko kirjan ostin. Kaupat on nimittäin pullollaan mustia ja harmaita mekkoja, mutta muun värisiä yksivärisiä paksuja mekkoja on ollut vaikea löytää.  Ajattelin että näitä Vilmoja voisin tehdä itselleni talveksi töihin.
 
Mekko on ollut jo jonkin aikaa valmiina, mutta aikaa ei sen kuvaamiseen ei vain ole tuntunut löytyvän...  Nyt oli vartti aikaa ennen kun piti mennä paistamaan lettuja, joten mekko päälle ja isompi neito kameraan kanssa mukaan. 
 
 
Tein tämän ensimmäisen Vilmani ihan ohjeiden mukaan, seuraavia voisin sitten vähän muokkailla. Ainakin nuo hihat voisin tehdä ensi kerran ihan suoriksi ja vähän pidemmiksi. 
 
Kankaan tähän koevilmaan ostin Jyväskylän Kangaskaupasta, jonka kankaita monet ovat kehuneet tosi laadukkaista. Ja tosi tukevalta tuokin kyllä tuntuu.  Tässä mekossa oli uutta framilon-nauhan käyttö, sitä tuli tuohon rypytyssaumaan antamaan tukea. 


Kaksi kertaa möhlin mekkoa tehdessä.  Ensin aloin leikkaamaan palasia väärin päin, kunnes huomasin että neulos on poikittain. Ei kun kaavat irti kankaasta ja asettelemaan niitä toisin päin... Toisen kerran mokasin, kun aloin ompelemaan sivusaumoja ja huomasin, että etuosia yhdistävä sauma on oikealla puolella.  Ja taas purkamaan...  Ehkä pitäisi olla vähän huolellisempi...  No, kaikesta oppii!   
 
Lisäksi pääntien ohjetta en ymmärtänyt.  Aloin ensin ompelemaan sitä ohjeiden mukaan, mutta kun siitä ei tullut mitään, niin purin sen pois, leikkasin 1 cm leveämmän kaitaleen ja ompelin sen paikoilleen vinokantin tyylisesti. Niin sain siitä mielestäni siistin.
 
 
Tein tämän koossa 40 ja hyvin tuntuu istuvan.  Meinaan kyllä tehdä näitä lisää, kunhan ehdin joskus ostamaan uutta kangasta.  Nyt on vain kaikenmoista muuta elämässä niin että hetki voi mennä ennen kun ehdin seuraavan kerran ompelukoneen ääreen. 
 

3 kommenttia:

rita kirjoitti...

Hei mutta minähän näin tuon Vilman! Niin hieno, enpä arvannut kotitekoiseksi!

Ja kyllä: 200 astetta ja 25 min ;)

Liila kirjoitti...

Todella hieno Vilma ja ihan sinun näköisesi. Istuu mielestäni kauniisti yllesi. Ja kyllä on hyviä kuvia jälkikasvu ottanut!

HeJu kirjoitti...

Väri ja malli sopii todella hyvin sinulle Pauliina. Oletpa monitaitoinen kässäilyssä.