sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tulkoon kevät!

 
 
Ajattelin jo talvella, että kevääksi minä haluan keltaisen huivin ja hamstrasin Dropsin alesta keltaista Cotton Merinoa tätä projektia varten jo hyvissä ajoin.  Huiville piti keksiä jokin paksummalle langalle suunniteltu malli ja tämä Garden View Shawlette oli juuri sellainen.  Pidän valtavasti lehtikuvioista ja siksi tämä malli oli aikanaan kiinnittänyt huomioni.  Malli löytyy Ravelrystä ja on ilmainen.
 
 
Aluksi ohjetta lukiessani se vaikutti jotenkin hankalalta ja sekavalta (Miten homma etenee? Mitä kaavioita käytetään milloinkin?), mutta neulominen oli itse asiassa tosi simppeliä, kun vain hoksasi mitä missäkin kuviossa tapahtui.  Jos ohjeen oikein ymmärsin, olisi huivista tullut suht kapea. Itse en oikein pidä kapeista huiveista, joten tein noita leveneviä osia 4 lehden verran, sitten kahden lehden verran tasaisia osia ja sitten taas 4 lehden verran kapenevia osuuksia.  Ohjeen oppi ulkoa ja sen jälkeen neulominen olikin tosi nopeaa ja huivi valmistui rivakasti.
 
 
Nyt on kevääksi auringonkeltainen huivi!
 
 
Lanka: Dropsin Cotton Merino (52 % merinoa ja 48 % puuvillaa,
50 g / 120 m. Menekki 190 g)
Puikot: 4 mm / 80 cm Knit pron pyöröt

3 kommenttia:

Vyyhti kirjoitti...

Onpas vallan hurmaava keväthuivi!

Neulisti kirjoitti...

Mitenkähän mä jotenkin nyt vasta hoksasin blogisi vaikka olet useammankin kerran käynyt meillä kommentoimassa. Kovasti kauniita neuleita täällä. :)

Aino P. kirjoitti...

Kiitti :-)