sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Teelankaa!


Olemme neulojaystäväni kanssa myös intohimoisia teen juojia ja päätimme yhdistää nämä kaksi värjääämällä teellä lankaa :-).  Ohjeina käytimme tätä Punomosta löytynyttä ohjetta.
 
Etukäteen olin purkanut langat vyyhdeille. Olin tätä varten varannut Dropsin Fabelia, josta voisin tehdä sukkia, sekä Dropsin Baby Merinoa, josta voisin tehdä sitten huivin.  Sohvalla istuessani ja lankoja vyydittäessäni join erinomaista maustamatona valkoista teetä vanhasta kanamukistani.
 
 
Kaverin luo päästyäni puretimme langat etikkaliemessä 45 minuutin ajan. (1 osa etikkaa, 8 osaa kädenlämpöistä vettä.)
 
 
Samaan aikaan keitimme mustaa, vanhentunutta teetä saman ajan.
 
 
Sitten vain siivilöimme teenlehdet pois ja kaadoimme teeliemen vyyhtien päälle.  (Sitä ennen vyyhdeistä oli puristettu etikkavesi pois.)  Siellä saivat lillua ehkä vajaa pari tuntia, jonka aikana joimme erinomaista matea ja neuloimme henkeviä jutellen.
 
 
Kotona vyyhdit kuivumaan ja aamulla tarkkailemaan lopputulosta: ruskean asemesta langoista tulikin okrankeltaisia!  Mutta ei paha - nyt vain miettimään, mitä langoista tekisin.  Tässä kokeilussa värjäsin vain Fabelit eli sukkalangat.  Joku ilta voisin värjätä myös nuo Baby Merinot, joko teellä tai sitten sahramilla! 
 
 

4 kommenttia:

rita kirjoitti...

Voi mikä hauska projekti! Hyvä teeleidit!!!

Kahvilla voi myös värjätä, minä olen vanhentanut paperia kahvilla ;) Kuinkahan lankojen kävisi...

Aino P. kirjoitti...

Juu kaveri värjäsi omia lankojaan teen lisäksi myös kahvilla ja yllätykseksemme niistä tuli keskenään aivan saman värisiä!

rita kirjoitti...

Eli tee vs. kahvi 1-1 :)

Livia kirjoitti...

Tätä piti itsekin kokeilla - pakuriteellä :)! Tuli juutinväristä lankaa, jota käytin jo kehyskudontaan.

Terkuin Livia