keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ihanat, aivottomat sukat!

 
Uuu, jotkut langat ne osaavat yllättää!  Ostin tämän keränTampereen Kädentaitomessuilta vuonna 2013 ja vasta nyt se pääsi puikoille.  Ja tulipa siitä ihanaa jälkeä! Joskus kun lanka näyttää kerällä hyvältä, mutta neulottuna tulos onkin jotain aivan muuta. Mutta tästä tykkään valmiina tosi paljon!  Ihanat sävyt ja tuollainen eläväinen pinta. Oih!
 
 
Neuloin sukat Cubikseilla ja ne on kyllä aivan superit!  Tein sukat varpaasta varteen ja kärjen lisäyksissä ne eivät olleet kovin hyvät, kun ovat niin tylpät, mutta muuten tykkään niistä tosi paljon!
 
Oli kyllä niin rentouttavaa neuloa välillä jotain täysin aivotonta.  Pitäisköhän jatkossa pitää koko ajan yhdet sukat työn alla?  Jotta tulisi kuitenkin jotain uutta opittua, niin kokeilin uutta kantapäätä.  Hyvä, minulle uusi kantapään ohje löytyi täältä.  Ja se oli kyllä tosi helppo!  Kantapään silmukat jätettiin sukkaa neuloessa apulangalle ja kantapää tehtiin jälkikäteen.  Olen tehnyt niin aiemminkin, mutta tämä oli vielä helpompi kuin se aiempi tapa, sillä tässä tehtiin kavennukset aina joka toisella kierroksella, joten ei tarvinnut koko ajan laskea kerroksia.  Näitä teen kyllä jatkossakin! 
 
 
Silmukointi on ollut aiemmin hankalaa, mutta nyt löysin siihenkin hyvän ohjeen, nimittäin tämän.  Kyllä tuli hieno kantapään lopetus, kun tein sen tuolla ohjeella! Suosittelen!
 
Sukissa on 12 s puikolla, kun 14 on tuntunut olevan liikaa. Ehkä tuo 12 on hintsusti liian vähän, kun silmukat tuppaavat venymään tuossa jalkapöydän kohdalla.  Pitäisiköhän tehdän ensi kerran 13 s / puikko...
 
Tykästyin tähän lankaan niin, että tekisi mieleni ostaa sitä vielä lisää.  Ainakin Sentikka näyttää myyvän sitä.  Siellä olisi yksi toinenkin ihana sävy myynnissä... Sinisävyinen kerä minulla onkin.  Loppukerästä tulee vielä lapaset, jotka ovatkin jo puikoilla :-)
 
 
Malli: Varpaasta varteen, nauhakavennuskantapää (onko sellaista nimeä?)
Lanka: Roam Fusion 4Ply (75 % villaa, 25 % nylonia. 100 g / 370 m)
Puikot: 2,5 mm Cubiks

1 kommentti:

rita kirjoitti...

Tosi söpöt sukat!