tiistai 27. tammikuuta 2015

Uu, miten pehmeää...


Oi, tästä minä tykkään!  Huomasin tarvitsevani perusvärisiä asusteita kaikkien kaapissa olevien kirjavien lisäksi. Valkoisen myssyn ja mustien lapasten jälkeen oli valkoisen huivin vuoro. Langaksi halusin ehdottomasti Dropsin Babyalpaca Silk -lankaa.  Tein siitä siskolle joululahjahuivin ja silloin ajattelin, että tästä haluan huivin myös itselleni!

(Kuvat ja varsinkin pitsiosuus näkyy paremmin, kun kuvia klikkaa suuremmiksi.)
 
Jonkin aikaa meni sopivan ohjeen etsimisessä, mutta sitten valitsin tämän Ginkgo Shoulderette Shawl -huivin, sillä jotenkin viehätyin noista lehtikuvioista.  (Ohje löytyy Ravelrystä ja on ilmainen.) Aloitin huivin ensin ohjeen mukaisilla 4 mm puikoilla, mutta jäljestä tuli minusta liian harvaa, joten purin alun pois ja tein huivin sittenkin 3,5 mm puikoilla. 
 
 
Malli ei kyllä ollut kaikkein helpoin, sillä pitsiosuudessa pitsiä tehtiin myös nurjalla.  Sen lisäksi jokainen rivi oli erilainen ja vain jotkut olivat sellaisia, että opin ne ulkoa - muulloin piti koko ajan tuijottaa kaaviota - niin ja kaiken lisäksi mallikerta kääntyi peilikuvakseen joka rivin keskikohdan jälkeen. Ohjeessa oli myös itselleni uusi silmukka "SSP", joka täytyi ihan goolettaa. Ei siis mikään tv-neule! Vaivannäkö kuitenkin kannatti, sillä minusta tuo lehtipitsi vain on tosi kaunis! En kyllä ymmärrä, kuka näitä pitsiohjeita oikein osaa tehdä! 
 
 
Neulomisessa olen oppinut käyttämään monia pikku apureita.  Tätäkin tehdessä oli käytössä Dropsin magneettialusta, joka auttoi tosi paljon oikealla rivillä pysymistä. (Sen lisäksi väritin eri silmukat taas eri värisiksi.) Käytössä olivat myös tuollaiset turkoosit tulpat puikkojen päissä aina silloin, kun työ oli lepäämässä.  Niiden avulla huivia oli mahdollista vähän levittää ja katsella kesken neulomisen niin etteivät silmukat pudonneet puikoilta.  Kerrassaan näppärät sanon minä!

Tiedän, että kaikki eivät piittaa tai pidä pingotuksesta, mutta minusta se on ihanaa...  Ei siis itse pingotus, mutta se tunne, kun puikoilta otettu ryppyinen tekele on muuttunut yön aikana ihanan sileäksi ja pitsikin erottuu ihan eri tavalla!
 
Lopputulos on ehkä pikkasen liian pieni, mutta siitä viis!  Huivi on ollut jo käytössä ja tykkään kovasti! Se on vain niin iiiiiihanan pehmeä...
 
 
Lanka: Drops: Babyalpaca Silk (70 % alpakka + 30 % silkki, 50 g / 167 m)
Puikot: 3,5 mm / 80 cm pyöröt
 

3 kommenttia:

rita kirjoitti...

Minä en kyllä ymmärrä kuka näitä pitsihuiveja osaa neuloa ;) Mutta aivan ihana huivi! Ja kuvat ovat tosi kauniita!!!

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi ja valkoisena todella tyylikäs!

Liila kirjoitti...

Todella kaunis huivi <3 Ja juurikin valkoisena vallan valloittava.