sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vielä yksi Florence


Jotenkin oon tykästynyt tähän malliin. Tarvitsin itselleni valkoisen myssyn uuden talvitakin seuraksi ja päädyin taas tähän hyväksi havaittuun malliin.  Olen tehnyt näitä aiemmin sekä lahjaksi (värillisinä ja valkoisena) että itselle
 
 
Muistelin, että ohjeen puikkosuosituksilla mallista tulee minun käsialallani liian iso, joten tein resorin 3 mm ja muun myssyn 4 mm puikoilla.  Lopuksi kostutin myssyn  ja annoin kuivua matalan lautasen ympärille levitettynä.
 
Tuon 3->1 kavennuksen tein erilailla kuin ohjeessa, jolloin tuohon keskelle tulee tuo oikeiden silmukoiden rivi.  Eli siirretään ensin siirretään kaksi silmukkaa oikealle puikoille yhtä aikaa ikään kuin neulottaisiin ne oikein yhteen, sitten siirretään vielä kolmas silmukka vasemmalta puikolta oikelle aivan kuin se neulottaisiin oikein. Sitten kaikki siirretään takasin vasemmalle puikolle ja neulotaan ne kaikki kolme takareunasta oikein yhteen. 
 
Myös tuon loppukavennuksen tein erilailla kuin ohjeessa, jossa kaikki silmukat ovat nurjia. Minä tykkään enemmän oikeista silmukoista, joten tein ne oikein.
 
 
Malli: Dropsin Florence
Lanka: Dropsin Nepal (65 % villaa ja 35 % alpakkaa, 50 g / 75 m)
Puikot: 3 mm ja 4 mm, 80 cm pyöröt

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Todella kaunis, kuten edeltäjätkin <3