maanantai 29. joulukuuta 2014

Villatakki vuorokaudessa


Jostain ihmeen syystä päätin tehdä kummitytölle joululahjaksi villatakin. Ohje on Novitan lehdestä ja näytti nätiltä. Kaupoista on minusta vaikea löytää täysvillaista takkia ja varsinkaan ohutta. Tämä tehtiin osista eli takakappale, hihat ja etukappaleet erikseen ja sitten yhdistettiin osat ja neulottiin lopuksi kaulus.  Laitoin tunteja ylös ihan mielenkiinnosta ja kun villatakki oli valmis, oli yhteenlaskun aika: sen neulomiseen oli mennyt yhteensä noin 25 tuntia.
 
Mikä on nyt fiilis...?  Jaa-a.  Ihan heti en moiseen ryhdy.  Ehkä noi pienet asusteet ja huivit on enemmän mun juttu.   Kyllä tuostakin ihan ok tuli, mutta osien yhdistäminen oli vaikea tehdä siististi ja napit ei oo ihan tasaisesti... 
 
Kuvassa takki on oman 6-vuotiaan neitokaisen päällä ja siksi vähän nafti.  Oikealle 2,5-vuotiaalle omistajalleen se on hiukan reilu, mutta sitä pystyy jo hyvin pitäämään.  Eli kokonsa puolesta onnistui hyvin, luulen että sitä voi pitää hyvässä lykyssä kolmekin vuotta.  Toivottavasti pysyy hyvänä, ainakin tuo lanka on minusta ollut kestävää ja laadukasta. 
 
Malli: Novitan
Lanka: Dropsin Baby Merino (100 % merinoa, 50 g / 175 m)
Puikot: 3 mm


1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Todella ihana takki. Kova homma ollut, mutta ihana lopputulos <3 Luulin ensin otsikon perusteella, että olit kutonut takin yhtenä päivänä :)