sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Handuset itselle


Tarvitsin seminaariin aivotonta neulontaa. Elikkä lanka ja puikot reppuun, kärkiosa valmiiksi bussissa ja avot: koko seminaari aikaa posottaa vain suoraa.  Kantapään tein kotona jälkikäteen.
 
Ensimmäisestä sukasta tuli varpaiden kohdalta vähän liian leveä, joten toisen kohdalla levensin kärkeä vähän hitaammin.  Voi olla, että tuota kantapäätä joudun muokkaamaan vähän seuraavaan sukkaprojektiin, mutta pikkuhiljaa on siis muotoutumassa omat silmukkamäärät tähän varpaasta varteen -sukkaan.  Jee!
 
 
Lanka- ja puikkoyhdistelmä oli kyllä tosi ihana ja neulominen oli yhtä nautintoa!  Tuskin maltan odottaa, että saan puikoille vaatehuoneessa odottavan, viimeisen vyyhdin Handua!
 
Aloitin itse asiassa näihin ensin sellaista yksinkertaista pitsiä toiseen reunaan, mutta ei se tässä raidallisessa langassa näyttänyt ollenkaan hyvältä. 
 
Aloitussilmukoita tein 8, sitten yhden kerroksen jälkeen lisääsin reunoihin silmukat joka kierroksella, kunnes silmukoita oli 6 / puikko.  Sen jälkeen lisäsin vain joka toinen kierros, kunnes silmukoita oli 10 / puikko.  Tein 48 krs ennen kantapäätä.  Kantapään jälkeen tein taas 48 krs ennen resoria, jonka tein *1 kiertäen oikein + 1 n*. Resoria tein 20 krs.
 
 
Malli: Varpaasta varteen
Lanka: Handun paksumpi sukkis, 75 % villaa ja 25 % polyamidia, 100 g / 280 g.
Menekki 100 g
Puikot: 3 mm 15 cm ruusupuiset (ihanat neuloa!!!)

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Voi kun ihanat! Tätä tekniikkaa en ole vielä tuntenut omakseni, mutta ehkä tässäkin harjoitus tekee mestarin :)