maanantai 22. joulukuuta 2014

Huovutettuja tumppuja päällilapasiksi


Huovuttaminen on ollut minusta aina vähän pelottavaa.  Mitä jos ne huopuvat liikaa?  Tai ihan muodottomiksi?  No, Siwan tarjouksen (kolme kerää 5 eurolla) ja Novitan Joki-langan ihanien sävyjen vuoksi oli ihan pakko kokeilla. 
 
Ja hyvinhän ne onnistuivat! Ja olin iloinen, kun keksin laittaa nämä pakettiin henkilölle, jolla palelee usein näppejä, mutta jolle olen tehnyt vain ohuita lapasia.  Tässä siis niiden päälle paksut päällilapaset! Nyt luulisi tarkenevan.
 
 
 Vähän säädin silmukkakoon kanssa ensimmäisen parin jälkeen, sillä halusin tehdä vähän pidemmät varret ja hitusen paksummat peukut, jotta näiden alle mahtuu toiset, ohuemmat lapaset. Lopputulokseen olen kyllä varsin tyytyväinen!  Tässä alla kuva huovutetuista lapasista ja sitten parista, joka vasta odottaa huovuttamista.
 
 
Pesun ajaksi laitoin muovipussit lapasten ja peukkujen sisälle. Tässä kokeilin vähän eri systeemejä.  Välillä ompelin ompelulangalla pussit kiinni, välillä laitoin hakaneuloilla.  Molemmat onnistuivat ihan hyvin.  Sen huomasin, että pussit kannataa laittaa myös alalaidasta kiinni, muuten jäävät mytyksi sinne lapasen päähän saaden siitä liian leveän alaosaan verrattuna.  Huovutin lapaset noin tunnin lyhytohjelmassa parin pyyhkeen kanssa.
 
Lankaa on vielä neljä kerää, kun nuo neitokaisetkin haluaisivat tällaiset. Nuo keltakirjavat ovat lasten koolla tehdyt.  Se hyvä näissä on, että ne voi pesun jälkeen muotoilla saajalleen sopiviksi eli venyttää vähän isommiksi tai sitten pienemmiksi, miten milloinkin. Toivottavasti nämä kaikki ovat saajilleen sopivat! 
 
 
Malli: Novitan
Lanka: Joki (aikuisten koossa vajaa kerä per lapanen)
Puikot: 7 mm Knit pro

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Kauniita ovat <3

Livia kirjoitti...

Kiitos lankavinkistä! Täytyypä käydä tutkimassa!

Ihania neuleita! Oon neulonut niin vähän eikä mulle ole olemassakaan aivotonta neulontaa :D Aivoja tartteen ihan pienessäkin neuletyössä!

Mukavaa vuodenvaihdetta ja kaunista käsityövuotta 2015!