lauantai 27. syyskuuta 2014

Syksyiset sukat äidille

 
 
Pöh. Tuntui jotenkin siltä, ettei se äidille tekemäni alpakkahuivi olekaan hyvä hänelle.  Ehkäpä sittenkin ohuet villasukat? 
 
Handu oli Jyväskylän Käsityökorttelitapahtumassa käsinvärjättyine lankoineen ja olin mielessäni päättänyt ostaa häneltä sieltä lankaa, kun en koskaan raaski tilata Handun verkkokaupasta postikulujen vuoksi mitään.  Mukaan tarttuikin kolme ihanaa vyyhtiä.  Kaksi niistä on itselleni, mutta tästä langasta tuli jotenkin äitini mieleen.  Kaiken lisäksi hänen synttärinsä on syksyllä ja tämän vyyhdin värit, jos jotkut, ovat syksyiset.
 
Joten ei kun tekemään.  Halusin yrittää neuloa sukkia taas varpaista varteen, jotta lanka ei vain loppuisi kesken.  Loppujen lopuksi lankaa  itse asiassa jäi ylikin, sillä halusin tehdä perusvarret ilman lisäyksiä enkä uskaltanut tehdä niistä kamalan pitkät, jotteivat kiristä pohkeesta. 
 
Kantapää on tuottanut minulle aiemmin hankaluuksia.  Nyt päätin kokeilla jälkikäteen tehtävää kantapäätä.  Se olikin tosi helppo!  Siinä kantapään kohta neulotaan jämälangalla ja jatketaan vain eteen päin.  Kun varsi on valmis, jämälanka puretaan ja aukon kohdalle neulotaan kantapää.  Nerokasta! 
 
 
Loppusilmukat silmukoidaan, mikä ei ollutkaan sitten kovin helppoa, mutta onnistui kuitenkin  jotenkin.  Ehkä teen sen ensi kerran jotenkin toisin.  Ohjeet tällaiseen kantapäähän löytyy esim. Missä neuloimme kerran  -blogista, jossa sellainen on heidän joulukalenterisukassaan. 
 
 
Vähän nuo ovat valmiina eri malliset kuin perinteiset sukat, mutta istuvat mielestäni hyvin jalkaan. 
 

 
Lanka oli jälleen kerran vyyhdillä kauniimpaa.  Valmiit sukat ovat  nimittäin aika hurjan väriset...  No, ajatus oli kaunis (onpahan suomalaista, käsinvärjättyä lankaa) ja lämmin se on rumakin sukka.  Lopussa huomasin kaiken lisäksi, että toinen sukka on 10 krs lyhyempi kuin toinen. No, ei kun purkamaan päättelyä ja neulomaan vielä puuttuvat 10 krs.  Ei siis ihan mennyt putkeen tämänvuotinen synttärilahja äidille... Joskus näin.
 
 
Malli: Varpaista varteen, ohjeet eri lähteistä
Lanka: Handun sukkalanka (75 % villa / 25 % polyamidi, 100 g / 420 m)
Puikot: 2,25 mm

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Vaikkakin värikylläiset sukat, niin kauniit. Ja ajatushan on aina se tärkein. Täytyy kokeilla itsekin tuo kantapää, kun se sukka on ihan muutamaa kerrosta vaille kantapään :)

Sanna kirjoitti...

Minusta nuo sukat on ihan mahtavan väriset!