keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Äidille alpakkaa

 
 
Tervetuloa pakkaset!  Äitilläni on tulossa syntymäpäivät ja nyt olisi lämpöä tarjolla.  Aloin neuloa lahjaksi ensin erästä toista huivia, mutta jätinkin sen kesken ja tein sittenkin tämän.  Halusin jotain lämmintä ja pehmeää.  Tämän langan ostin talvilomalla Helsingistä ja nyt sillekin löytyi käyttöä.   
 

 
Malli on nimeltään Fireflies rising (ohje on maksullinen ja löytyy Ravelrystä) ja valitsin sen, sillä ajattelin että tuollainen vähemmänpitsinen voisi sopia äidilleni hyvin.  Lankaa tosin oli vähän liian vähän ja aloin tekemään tuota alinta resorikaitaletta vähän tummemmalla värillä, mutta tuota samaa lankaa löytyikin Pikkulinnasta, joten purin sen erivärisen reunuksenalun ja jatkoin samalla langalla loppuun asti.  Ja parempihan se tuollaisena on. Vierastan vähän ohjeita, joissa ei ole kaaviota, mutta sanalliset ohjeet sopivat tähän kyllä kieltämättä paremmin. Ohje oli hyvin simppeli, niin kuin kuvasta voi päätellä.   
 
 
Laskujeni mukaan tähän meni noin 15 tuntia ja tein huivia lähinnä bussissa sekä sohvalla Freiseriä katsellessa.  
 
Jokin tässä huivissa vain tökki.  Kenties se, että käytin paksumpaa lankaa ja sen vuoksi myös paksumpia puikkoja eikä huivi (tietenkään...) ole niin sievä kuin mitä tuo mallihuivi.  Ajattelin tehdä tämän saman huivin myös eräälle toiselle ja siihen on jo langatkin ostettu, mutta se lanka on onneksi ohuempaa.  Eli jos siitä sitten tulisi tuollain pieni ja sievä... 
 
Mutta lämmin tämä ainakin on eli kunnon talvihuivi. 
 

 
Malli: Fireflies rising
Lanka: Sandes Garn Alpakka  (100 % alpakkaa, 50 g / 110 m), menekki 240 g
Puikot: 4,5 mm / 80 cm Knit pron pyöröt  


3 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Ja jälleen uusi ihana huivi. Minä niin haluaisin tehdä itselleni jonkun näistä sinun tekemistäsi huiveista, mutta ohjetta puuttuu ja voi olla että taitokin on vähän hakusessa.
Hienoa Pauliina :)

Liila kirjoitti...

Aivan ihanahan tuosta huivista tuli!! Kyllä kelpaa antaa lahjaksi :)

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi! Piti heti napata ohje talteen.