perjantai 13. kesäkuuta 2014

Sukkia Saksaan!

 
Isompi neitokaisemme pääsi isovanhempiensa kanssa Berliiniin häihin. En hääparia sen paremmin tunne, mutta jokin lahja oli keksittävä neitokaisen vietäväksi.  Ovat maanläheisiä ihmisiä, joten ajattelin, että teen heille sukat suomenlampaan villasta. Muistan sulhasella olevan tosi suuret jalat ja joku mummo oli olemassa tai oli ollut olemassa, joka teki hänelle tarpeeksi suuria sukkia, mutta en muista, vieläkö tämä mummo oli olemassa. 

 
Nämä morsiamen sukat ovat Rintalan luomutilan villalankaa ja malli on "Koiranputki", löytyy Ulla-neuleesta. Muutin ohjetta vähän, sillä lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa oleva. Aiemmin olen tehnyt samat sukat äidilleni Rintalan tilan vihreästä langasta ja muistelin, että malli oli helppo ja valmiit suka hyvät jalassa.

Malli oli tosiaan helppo ja sen oppi pian ulkoa. Muutaman muutoksen tosin saatan malliin vielä tehdä, jos teen näitä sukkia vielä joskus lisää. 

Pistin sukat jalkaan toisten sukkien päälle ja kuvasín niitä myös jalassa (yksin se oli tosin aika hankalaa, mutta kuvaaja oli juuri silloin reissussa...) ja osaan kuvista pääsi myös perheemme uusi vauveli :-)

Huomasin muuten, että suomenlampaan villaa neuloessa puiset puikot ovat jotenkin tahmeat.  Niinpä vaihdoin kesken kaiken perinteisiin metallipuikkoihin, jotka liukuivat puisia paremmmin.Malli: Koiranputkisukat
Lanka: Rintalan luomutilan lanka suomenlampaan villasta
Puikot: 3 mm
 
 

Sulhasen sukkiin sain idean netistä, mutten pistänyt sivua ylös!  Jos siis tunnistat mallin omaksesi, niin vinkkaa siitä minulle, niin lisään tänne linkin.  Alkuperäisessä mallissa oli resoria vain varren yläreunassa ja se oli 1 o 1 n -resoria niin että oikeat neulottiin kiertäen.  Sen jälkeen loppuvarsi oli sileää.  Teinkin ensin niin, mutta minusta tuntuu, että varsi on silloin liian löysä, joten purin sukan ja tein ihan perinteisen resorivarren. 

Saa nähdä, onko koko hyvä.  Tein siitä selvästi isomman kuin oman mieheni jalka. 

Malli: Perussukka
Lanka: Musta ja vaaleanharmaa Riihivillan sukkalankaa, keltainen Rintalan tilan lankaa
Puikot: 3 mm
 

1 kommentti:

HeJu kirjoitti...

Ulkona on kylmä ja sataa, juuri silloin on kiva katsella lämpimiä asusteita. Kaunista taas kerran olet tahnyt.