torstai 26. kesäkuuta 2014

Pitsisukat lahjaksi


Saksalaisella ystävälläni oli tällä viikolla synttärit.  En ole koskaan neulonut hänelle mitään, kun en ole varma hänen väreistään, tyylistään tai koostaan. Viime korttiin kirjoitin muistaakseni, että seuraavana kesänä yritän tehdä hänelle jotain ja nyt oli siis lunastettava lupaus... 

En halunnut tehdä hänelle mitään ihan perussukkia, vaikka kaapissa olisi ollut paljon ihania ohuita pätkä- ja liukuvärjättyjä lankoja.  Toisaalta mallin piti olla joku tosi helppo, jotta sitä pystyisi tekemään nopeasti ja samalla kun tekee jotain muuta. En tiedä ystäväni jalan tarkkaa kokoa, mutta lienee jotain 35 paikkeilla, joten tein kantapään jälkeen muistaakseni 42 kierrosta ennen kärkikavennuksia.

Sopiva malli löytyi sukkakansiostani, johon olen kerännyt kivoja malleja.  Malli on Novitan ja löytyy täältä. Ja kyllä oli helppo.  Kolme kerrosta posotettiin pelkkää oikeaa ja nurjaa (muutin mallia hiukan, koska jouduin pienentämään sitä) ja ainoastaan joka neljännellä tehtiin kavennuksia ja langankiertoja.  Tämän helpommaksi ei pitsimalli muutu.  Ei tuo mikään kaikista kaunein pitsisukka ole, mutta kävi tähän tarkoitukseen vallan mainiosti.  Saatanpa tehdä tuollaiset joskus toistekin! Kesä on kauneimmillaan ja valoa riittää, mutta tämän kauniimpia kuvia en nyt osannut ottaa... Mutta kai noista jotain näkyy :-)

 
 
Malli: Novitan "Neulotut villaiset pitsisukat"
Lanka: Dropsin Fabel (reilu kerä, en muistanut punnita)
Puikot: Knit Pron 2,25 mm / 15 cm

Ei kommentteja: