sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesäinen silkkisekoitehuivi

 


Blogi päivittyy nyt vähän jälkijunassa.  Tämä on ollut taas niitä aikoja, kun vuorokaudessa soisi olevan reilusti enemmän tunteja.  No nyt on onnesi sellainen rako, että ehdin näyttää tämän viimeisen työni, joka on tosin ehtinyt olla muutaman kerran jo käytössäkin.

Kävin muutama viikko sitten Kretliinissä hamstraamassa Dropsin toukoalesta lankoja, kun näin kaupan eteisen alekorissa aivan ihanan oloista, marjapuuron väristä Rowanin lankaa, jossa on 36 % kierrätyssilkkiä, 36 % kierrätyspuuvillaa ja 28 % kierrätysviskoosia. Ovh oli 7,60, mutta alekorissa se oli vain 3 e hintainen. Yhdessä kerässä on 50 g / 125 m. 

Eräänä päivänä tarvitsin sitten taas jotain aivotonta neulomista ja nappasin kiireissäni näitä keriä sekä niihin sopivat puikot mukaan.  Aloin tekemään kolmiohuivia ja kun arvelin mittaa olevan tarpeeksi ja silmukoita oli sopiva määrä, tein tuon pitsireunan sekä sen  jälkeen vielä pari reikäriviä.  Ihan ei kyllä mennyt niin kuin Strömsössä (eli muistaakseni ainakin kerran piti purkaa...), mutta sinne päin kuitenkin.  Tuon pitsikuvion otin siitä Traveller woman -huivista, mutta on siis tuo perus simpukkapitsikuvio (vai mikä lienee nimeltään).
Tykkään kovasti paljon uudesta huivistani!  (Kyllä vain, tämä jää vaihteeksi omaan kaappiin.) Se lämmittää ihanasti olematta kuitenkaan liian kuuma - aivan erinomainen kesähuivi siis!  Kävin eilen Kretliinissä ja vielä siellä olisi kolme kerää jäljellä... En vaan siellä ollessani keksinyt ketään, kenelle tuollaisen voisin tehdä.  Väri kun on aika hempeä eivätkä kaikki tykkää käyttää tuollaisia "mummohuiveja".  No, jos kiusaus käy liian suureksi, saatan käydä nappaamassa kerät joka tapauksessa mukaani, kun nyt niin halvalla saisi... 

 
Lanka ei itse asiassa ole yksiväristä, vaan tuon langan ominaisuuden (kolmea eri kierrätyslankaa) vuoksi siinä on seassa pieninä hippuina paljon eri värejä, kuten vaaleansinistä, vaaleanvihreää, turkoosia ja valkoista, mutta ne erottuvat vain ihan läheltä katsottuna.  Tuntumaltaan lanka ja siis myös huivi on juuri sellaista, kuin mitä materiaaleista voisi päätellä: silkkisen nahkeaa, mutta puuvillan ansiosta kuitenkin pehmeää. 

Malli: oma, pitsikuvio tästä Traveller Woman -huivista
Lanka: Rowan: Purelife
Puikot: 4 mm, 80 cm pyöröt (muistaakseni) 

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttava huivi!