lauantai 1. maaliskuuta 2014

Sydänsukat neitokaiselle

 



Niin se taitaa olla, ettei suutarin lapsella ole kenkiä.  Tajusin nimittäin, että isomalla neitokaisellamme on vain yhdet sopivat villasukat! (Nimittäin nämä kuplasukat.) Muut projektit joutivat siis tauolle siksi aikaa, että sain tilanteen korjattua. Onneksi nämä tämänkokoiset ovat nopea tehdä. 

Loin aluksi 12 silmukkaa per puikko ja neuloin 15 krs 2 o 2 n -joustinneuletta.  Sitten neuloin  yhden kierroksen sileää lisäten alkuun ja loppuun yhdet silmukat, jolloin silmukoita oli tasan 50 kuten tuossa sydänkuviossa pitää olla.  Tein noita sydänrivistöjä 5, jonka jälkeen kavensin niin, että nilkan joustimessa on 10 s puikolla.  Kantapäässä on 12 krs ja kantapään jälkeen 38 krs ennen kärkikavennuksia.  Nyt on sentään kahdet sukat tyttösellä, vaikkei noita taida tänä talvena enää paljoa tarvita. (Sydänkuvion otin muuten tämän From Norway with love -pipon ohjeesta.)

Eipä nämä kummoiset ole, mutta tuollaiset perussukat. Olivatpahan ainakin nopeat tehdä. Seuraavaksi tekisi mieli tehdä tytölle jotkut palmikkosukat... Mutta ei siis enää tänä talvena. Tai sitten ohuesta langasta pitsisukat...?  

 

Malli: Tuollainen perussukka
Lanka: Harmaa Viking Villeä, v. pun Dropsin Karismaa
Puikot: 3 mm, 15 cm

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oi, mitkä sydänsukat! Söpöt!

Liila kirjoitti...

Eivät nämä ole vain perussukat. Nämä ovat kauniit kirjoneulesukat! Ihanat <3