lauantai 22. maaliskuuta 2014

Karkkisukat kaverille


Tämä sukat tuli neulottua aika moneen kertaan...  Tein tästä samasta langasta eräälle tärkeälle ystävälle nämä kirjoneulelapaset vuosi sitten ja nyt ajattelin, että teen jäljelle jääneestä kerästä hänelle vielä sukat, niin ovat ikään kuin samaa sarjaa.  Jotta lanka ei loppuisi kesken, aloin tekemään sukkia varpaista varteen.  Lanka riittikin yllättävän pitkiin varsiin, vaikka ajattelin, että siitä riittää vain sellaisiin nilkkasukkiin. Kun sain sukan valmiiksi, se olikin vähän tylsä ja purin varren.  Tein siihen pientä palmikkoa ja niin siitä tuli vähän kivempi. 

Välissä oli sitten kaikkea muuta tekemistä ja kun aloin tehdä toista sukkaa, en löytänyt mistään sitä kantapään ohjetta, johon olin merkannut silmukkamäärät... Mrrr.... No, tein säkällä eikä siitä tullut samanlainen kuin ensimmäisestä.  Purin ja tein uudestaan.  Vieläkään eivät silmukkamäärät täsmänneet.  En oikein nimittäin vieläkään ymmärrä kantapään tekemistä noin "väärin päin" ja minun on aina katsottava se ohjeesta enkä ymmärrä miten silmukkamäärät oikein siinä menevät - siis että jos lopussa on liikaa silmukoita, niin mitä täytyy tehdä eri tavalla, jotta se muuttuisi oikeaksi.  No, ei auttanut muu kuin purkaa koko sukka ja se ensimmäinenkin aivan kokonaan. 

Tällä kerralla otinkin sitten valkoista lankaa mukaan ja tein sukkiin raitoja.   Näin itse asiassa tuon värikkään merinon eri värit tulevat paremmin esiin. Kun tiesin, mihin lanka riittää, tein ne vanhaan tyyliin ylhäältä alas. Loppujen lopuksi lankaa jäi vieläkin jäljelle.  Ajattelin, että teen siitä isommalle neitokaiselle ensi talveksi aluslapaset valkoisen langan kanssa.  Tuo lanka on kyllä ollut tosi riittoisaa! 


Tässä alla kuva siitä minkälaiset sukat olivat ennen purkamista.  Vieressä kerä, josta tuli yksi sukka.  Aika pieni, eikö?  Yllättävän riittoisaa tuollainen ohut lanka kyllä on!

 

Lanka on kyllä mukava neuloa.  Ystävä sanoi lapasista, että ovat pysyneet tosi hyvinä, eivät ole nyppyyntyneet yhtään.  Toivottavasti sukat pysyvät yhtä hyvinä!


Malli: Tuollainen perussukka
Lanka: Värikäs: Heritage hand painted sock yarn (75 % merino + 25 % nylon, 100 g / 400 m)
Valkoinen: Red Heart: Heart & sole with aloe (75 % villa + 25 % nylon, 50 g / 195 m)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Söpöt sukat!

T. Iiris