tiistai 4. helmikuuta 2014

Onnittelusukat
Olin tammikuun alussa eräässä hyvässä, kahden päivän koulutuksessa ja mukaan oli saatava jotain aivotonta neulottavaa.  Päätin sitten tehdä tällaiset ohuet raitasukat miehelle erään virstanpylvään saavuttamisen kunniaksi.  Hän kun himoitsi itselleen tällaisia ennen joulua, kun neuloin isälleni tällaisia. (Niitä ei tullut koskaan kuvattua eikä niitä siksi ole täällä blogissa.)  Tänään oli se päivä, kun sain sukkani hänelle luovuttaa eli  nyt ne voi laittaa myös tänne :-).  Monta muutakin juttua olisi valmiina, mutta en ole ehtinyt kuvaamaan niitä valoseen aikaan. Haastavaa tämä bloggaaminen talvella...

Näyttävät tuossa kuvassa hassuilta, kun varren resori vetää sen ihan kapeaksi.

Koulutuspaikka sijaitsi sopivasti Titityytä vastapäätä, joten ensimmäisen päivän lounastauolla kipaisin ostamassa itselleni hiilikuitupuikot.  Ajattelin niiden olevan hyviä näissä matkaneuleissa varsinkin kun teen näitä ohuita sukkia, jolloin puikotkin ovat tosi ohuet.  Pelkäänkin jatkuvasti, milloin saan puiset puikkoni katki.  Vaihdoin puikot siis lennossa uusiin hiilikuituisiin.  Olivat minusta ihan jees neuloa, mutta eivät silti voita Knit Pron koivuisia, jotka ovat ihanan pehmeät neuloa.  Mutta matkakutimissa taidan kuitenkin suosia jatkossa noita hiilikuituisia.  Toisen päivän aamuna yhdestä uudesta hiilikuitupuikosta lähti se metallinen pää irti, mutta sain sen tilalle Titityystä uuden.  Sitä kuulemma tapahtuu tosi harvoin, joten toivotaan, että kestävät nyt hyvin. 

Tykkään kyllä valtavasti näistä Regian väreistä :-).  Näissä sukissa on 4 x 16 silmukkaa, varressa 2 o 2 n -resoria 72 krs. Jalkapöydässä on 50 s ennen kärkikavennuksia. Koko on noin 43.


Malli: Oma perussukka
Lanka: Regia Ombre Stripe (75 % villa, 25 % polyester, 50 g / 210 m) menekki 84 g
Puikot: Hiilikuituiset 15 cm / 2,25 mm   

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Kyllä perussukkakin osaa olla kaunis, kun on ihana lanka! Onnea uusille puikoille :) Varmasti matkakäytössä ihan parhaat.