maanantai 1. huhtikuuta 2013

"Mustikka"-pipo työparille

Palmikkoa palmikkoa...

Ostin tämän  "Mustikka"-pipon ohjeen Ravelrystä jo kauan sitten, mutta se tuli käyttöön vasta nyt. Työparin syntymäpäivät nimittäin  lähestyvät ja mietin hänelle sopivaa lahjaa.  En meinannut keksiä mitään sopivaa, kunnes muistin tämän ohjeen. Tykkään väreistä, mutta nyt en uskaltanut lähteä neulomaan mitään väri-iloittelua. Niinpä turvauduin turvalliseen tummanharmaaseen, joka sopinee hänen talvitakkiinsa. Ajattelin, että tässä on joku juju, mutta pipo ei ole liian koristeellinen eikä tässä ole tupsua eli sopii tarvittaessa myös pyöräilykypärän alle :-).  

Pipo oli kiva neuloa. Ennen aloittamista piti vain värittää ohjeen palmikkokaaviosta eri palmikonkierrot eri väreillä, muuten olisi ollut aika tekeminen lukea sitä. Mutta sillä tavoin ohjeen seuraaminen oli helppoa ja pipo edistyi joutuisasti. 

Lankana käytin Dropsin Merino Etra Finea, jotta pipo ei kutittaisi ja sen voi tarvittaessa pestä koneessa.  Lankaa meni vähän yli yksi kerä.  Ohje on maksullinen ja löytyy täältä

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Kaunis pipo! Toimii myös harmaana. Ainakin palmikkokuvio tulee kauniimmin esille, kuin tummemmasta langasta. Varmasti saajalleen mieluinen :)

Saara kirjoitti...

Tosi kivan näköinen pipo.:) Neulot hirmuisen nopeasti, voikun itsekkin joskus saisi näin nopsaan tulosta aikaiseksi!