torstai 11. huhtikuuta 2013

Pipo veljelle

Veljen synttärit lähestyivät enkä ole hänelle vielä koskaan pipoa antanut, joten nyt ajattelin tehdä hänelle tämän Novitan ohjeen mukaisen miesten pipon.  Tein tämän mallin ensimmäistä kertaa viime syksynä kirkkaansinisestä Cascadesta. Tällä kertaa käytin Dropsin Merinomaniasta hamstrattua Merino Extra Fine -lankaa (yllätys yllätys...) enkä ikinä lakkaa ihmettelemästä sen pehmeyttä.  Lankaa meni tähän pipoon vähän reilu kerä.  

Vaikka langan pitäisi olla Cascaden kanssa yhtä paksua, niin piposta tuli ensin liian pieni.  Purin päälakikavennukset ja lisäsin vielä yhden mallikerran ja nyt se on aikuiselle sopiva.  Seuraavan kerran kun teen tämän aikuiselle, niin lisään kyllä vielä sivusuunnassakin yhden tai kaksi mallikertaa, niin ei niin veny tuo kuvio.  Tai sitten voisin kokeilla Big Merinolla ja vähän isommilla puikoilla, mutta samalla silmukkamäärällä.  Mutta menettelee kai noinkin.  Toivottavasti on saajalleen mieluinen!


 


Vasemmanpuolinen malli on meidän 4-vuotias neitokaisemme ja jos korkeus olisi se ohjeessa ollut, niin hyvän kokoinen ja -mallinen olisi näköjään myös pienemmälle ihmiselle!  Tuon korkuisena tosin siis liian korkea.  

Malli on siis Novitan ja löytyy täältä. Palmikko on siitä helppo, että sen pystyy tekemään ilman palmikkopuikkoa.  Ainakin itse pidin siirrettävää silmukkaa vain etusormen ja peukalon välissä, onnistui hyvin niinkin. 

Ei kommentteja: