sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Inspira cowl

Hei!

Vihdoin löysin kivan ohjeen Dropsin Big Delightille!  Se on minusta ihanaa lankaa ja olen ostanut sitä jemmaan kahta eri sävyä, mutta tätä ennen en ole keksinyt siitä kivaa tekemistä.  Nyt löysin Ravelrystä yhden mukavan ohjeen ja ilokseni huomasin, että Big Delight on siihen juuri sopivan paksuista! Jee!  

Ohje löytyy täältä ja on ilmainen. (Käykääs muuten katsomassa, siellä on tuosta mallista aivan ihanan värisiä versioita!!!) Mallista on kolme variaatiota, itse tein tuon Mesa Rock -version.  Siihen meni melkein kaksi kerää Big Delightia (sävy nro 08).  Käytin 100 cm kaapelia, joissa 5 mm puikot.

Inhoan tehdä kaksiväristä joustinneuletta, joten neuloin alku- ja loppuresoria lukuun ottamatta sileää  neuletta.  Resorin tein  yhdellä värillä. Vaihdoin raitojen paikkaa aina, kun lankojen sävy muuttui, en siis laskenut kierroksia niin kuin ohjeessa tehdään.  Jos värinvaihtokohdassa oli pitkästi jotain epämääräistä väriä, niin leikkasin langasta pätkän pois.  Lisäksi vuorottelin aina ylempänä pidettävää lankaa, jotta neuleen pintastruktuuriin tulisi vähän elävyyttä.  Pidin useinmiten violettia/purppuraa sävyä neuleen takana ylimmäisenä ja vihreää sävyä alempana.  Ylempänä kulkeva siis näkyy valmiissa neuleessa korostuneesti.  Noin siitä tuli minusta kiva.  

Kavensin 20 kierroksen jälkeen niin kuin ohjeessakin oli eli 5 o,  2 oikein yhteen. Sitten ohjeesta poiketen kavensin vielä lopuksi resorin ensimmäisellä kerroksella neulomalla 2 n, 1 o, 2 oikein yhteen.  En nimittäin halunnut, että yläosa rötköttäisi vaan että se olisi suht tiukka.  Sen vuoksi myös päättelin neuleen aika tiukasti.   

Kaulus on ihanan lämmin, ajattelin käyttää sitä trikoopaidan kanssa töissä tai lämpimänä kaulurina ulkona. Yksi kauppareissu sen kanssa on jo tehty ja kovin olen tyytyväinen :-)2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Voi että miten kaunis!!!! Aivan ihanat värit ja sommittelu <3

iikku kirjoitti...

Kaunis. Hienot värit. tää on kaunis ohje. Tällainen on munkin työlistalla mut ei vaan oo vielä mitkään langat tuntuneet sopivilta. Mutta ihana tää sinun tekemä. Ja kiva kun piipahdit blogissani =)