sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Pitsiset sipulisukat


Isompi neitokainen oli sitä mieltä, ettei hänellä ole  yhtään ohuita villasukkia. (On kyllä, mutta missä sitten lienevät...) Lisäksi vihjasi joskus syksyllä haluavansa sukat tästä keltasipulin kuorien jälkivärissä värjätystä langasta. Eihän siinä auttanut, kun täyttää neitokaisen toive. 


Olen joskus aiemminkin tehnyt tällä pitsimallilla sukat ja tämä on siitä hyvä, että pitsineuletta tehdään vain joka neljännellä kierroksella eli on tosi nopea ja simppeli ja silti ihan näyttävä. Ohjeesta poiketen loin 52 silmukkaa ja lisäsin alun joustinneuleen jälkeen 3 silmukkaa. Kantaläppään tein 12 kierrosta ja kantapään jälkeen 50 krs ennen kavennuksia. Ekan kerran kavensin vain 1. ja 4. puikolla -> 12 s / puikko.


Sukista tuli aika nafit (ehkä kokoa 37), joten katsotaan, jos siirtyvät pian pienemmälle neitokaiselle. Mutta sehän tarkoittaa sitä, että sitten saa tehdä taas uudet sukat :-)


Malli: Novitan Talvi 2009 -lehdestä
Lanka: Keltasipulin kuorten jälkivärissä värjätty 4-säikeinen Regia 
( 75 % villa, 25 % polyamidi. 100 g / 420 m)
Puikot: 2,5 mm 

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Pirtsakat ja kauniit. Haluaisin osata tuommoisetkin kutoa... Ehkä opettelenkin :)

Aino P. kirjoitti...

Opettele ihmeessä, eivät ole vaikeat! Nyt vaan ollaan huomattu, että tuo varsi on vähän levähtänyt käytössä... Eli ei pysy tuollaisena resorinkaltaisena. Mutta pitsi noin niin kuin muuten ei ole vaikeaa, kunhan tekee tarkasti ohjeen mukaan. Ja opettelee ylivetokavennuksen ja langankierron. Kaksi oikein yhteen -kavennuksen kaikki osaavat jo entuudestaan eli ei siinä ole paljoa uutta opeteltavaa :-)