tiistai 10. tammikuuta 2017

Virkattuja pannunalusia


Virkkasin tänä jouluna tällaisia pannunalusia lahjoiksi. Niitä meni sekä opettajille että kavereille, kylkeen laitoin joskus tontun, joskus jouluisen nallen tms. Ohjeessa nämä tehtiin ruskeasta kuteesta ikään kuin piparin näköisiksi, mutta kaupassa ollut ruskea ei ollut piparin väristä, vaan sellaista harmahtavaa, joten valitsin sen sijaan valkoista ja tummanharmaata.


Näiden virkkaaminen ei ole minusta mitenkään kovin hauskaa puuhaa... Kauheasti saa vääntää ja kääntää, että saa kuteen kulkemaan. Mutta toisaalta valmista tulee aika nopsaan.


Mutta ihan kivoja näistä tuli. Aluksi en hoksannut jättää loppuun tarpeeksi kudetta ripustuslenkiksi, mutta muutamaan viimeiseen tein sen.  Langanpäät päättelin ja ompelin ompelulangalla kiinni, jotta pysyvät varmasti.


Yhden harmaan jätin itselle teepannun aluseksi, kun aiempi, huovutettu versio oli jo aikalailla teestä värjääntynyt ja jouti roskiin.


Ohje on Eilen tein -blogista. Sen mukaan yhteen menee 280 g kudetta, mutta omaani ei kyllä mennyt niin paljoa.  Niinpä kudetta jäi aikalailla yli seuraavia projekteja varten.

Ei kommentteja: