torstai 19. tammikuuta 2017

Kauhujen Totorolapaset


Tein isomman neitokaisen parhaalle ystävälle joululahjaksi Totoro-lapaset. Ensimmäisestä tuli liian pieni, joten siitä tuli oman tytön toinen lapanen. Tässä se sekä sille joulun jälkeen tehty pari.


Tämä ei ollut kyllä mikään mukava työ. Kamalasti oli pitkiä langanjuoksuja, joten harvon pystyi pitämään molempia lankoja yhtä aikaa sormella ja koko ajan piti olla sitomassa niitä toisiinsa, mikä tarkoitti sitä että olivat koko ajan kierteellä.  Sen lisäksi piti yrittää sitoa niitä joka kierroksella eri kohdissa, ettei sitominen näkyisi lapasen oikealla puolella. (Sitomisella tarkoitan siis toistensa ympäri kieputtamista.)


Onneksi ovat molemmille tytöille tosi mieluisat. Ja onneksi lapaset ovat pienet, ne nyt tekee kiroillen vaikka päällä seisten. Tein molemmat lapaset saman paksuisesta langasta, mutta oman tytön lapaset vähän pienemmillä puikoilla. Oman tytön jälkimmäisestä lapasesta tuli reilusti isompi kuin ensimmmäisestä, olin ilmeisesti neulonut sen aika löysin rantein... Täytyy vissiin yrittää vähän kutistutaa sitä.  Uutta en kyllä tee. 

Malli: Totoro-lapaset (Ravelryssä, ilmainen)
Puikot: 2,5 mm Cubiksit
Lanka: Harmaa Dropsin Karismaa, musta Dropsin Merino Extra Finea.


Tyttären kaverin lapaset ovat violettiharmaat ja tuo sateenvarjo on omenanvihreä. Ihan oikein eivät värit tässä kuvassa toistu, oikeasti tuo vihreä on kirkkaampi. Ennen joulua oli aika pimeää tähän kuvaamiseen... Peukalossa oli oikeasti kirjoneulekuvio, mutta siitä ei minusta saanut oikein selvää, että mitä esitti, niin tein ne vain yksivärisiksi ja samalla säästin hermojani. Sai siis luvan olla tuollainen. Jos tekisin nämä vielä joskus - mitä suuresti epäilen - niin muuttaisin kyllä tuota kämmenen kuviota sekä tuota sateenvarjoa. Nih.


Malli: Totoro-lapaset (Ravelryssä, ilmainen)
Puikot: 3 mm, ruusupuuta
Lanka: Dropsin Merino Extra Fine

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat näistä silti tuli ja luulen, että jotakuta ei harmita vaikka toisesta lapasesta tuli pieni :) Tuo malli on kyllä hankala. Tein itse näihin aikanaan erilaisen taustan juurikin noista pitkistä langanjuoksuista johtuen.

Aino P. kirjoitti...

Joo se olis kyllä ollut järkevää! No, ensi kerran sitten. Aina oppii jotain sekä neulomisesta että itsestään...