lauantai 20. elokuuta 2016

Autossa neulovalle totorofanilleSen tyttären ystävälle tekemäni Totorolaukun ompelun jälkeen kuulin, että myös oma ystäväni on Totorofani. Ja aika sopivasti ystävän synttärit olivat juuri tuloillaan!  Olin jo aiemmin ajatellut, että teen hänelle automatkoja varten pussukan, jonka voi laittaa vaihdekeppiin tai oven kahvaan kiinni.  Se näytti tosi kätevältä - ei tarvitsisi kantaa huolta siitä, putoaako kudinpussi kuraiselle auton lattialle! Näin tuollaisen pussukan Pinterestissä ja itse asiassa vasta myöhemmin kun katsoin sitä tarkemmin, huomasin, että se olikin tarkoitettu roska-astiaksi! Mutta siis hei, sehän on ihan ilmiselvästi automatkustajan kudinpussi, eikö?  Tuollaisen meinaan kyllä ommella joskus itsellenikin.  Totoro-kuva oli taasen tehty sillä silityskuvasysteemillä, millä sen laukunkin kuva.  Pussukan ompelin ihan silmämääräisesti ilman sen suurempia suunnitteluja. Tietenkin se tiesi vähän purkamista ja uudelleenompelua, sadattelua ja muutamiakin asioita, jotka nyt tekisin toisin. Mutta tuollainen siitä nyt tuli.  Mukava sitten kuulla käyttökokemuksia.  


Etuosaan kirjoitin samaiselta ystävältä saaduilla leimasimilla "Ystäväni *****".


Pussissa on siis ylhäällä kiristysnyöri ja takana nauha, jonka saa nappikiinnityksellä pienemmälle tai isommalle. Ainakin meidän autossa toimi parhaiten pitkä nauha vaihdekepissä ja lyhyt nauha ovenkahvassa.  Oven kahvaa varten sen piti olla tuollainen irtonainen eikä siis kiinteä lenkki.  


Päällikangas on lähikaupungin verhoomon ilmaistilkkuja, sininen nauha gotlantilaiselta pihakirpparilta ja vuorikangas paikallisesta, pian lopettavasta käsityökaupasta. Ai niin, tein pussukan sisälle pienen taskun, jos sellaiseen joskus on tarvetta.  


Tulostin samalla kertaa myös tällaista torotokangasta, josta tuli tällainen pikkupussukka. Oli muuten nopea ommella. Tuollaisia teen joskus lisää!  Ainoa vain, että seuraavan kerran pidän alasauman aukinaisena ja ompelen sen vasta lopuksi kiinni.  Oli nimittäin muuten aikamoisen vaikea saada tuo vetoketju loppuun asti ommeltua ainakin noin pienessä pussissa. No, tekemällä oppii.  


Pikkupussukan sisään laitoin tuollaisia ihania Totoro-aiheisia post it -lappuja, jota tilasin Etsyn kautta.  Eikö ole ihania???Ihan en ole tyytyväinen tuohon autoilupussukkaan kaikilta osin, mutta jospa se asiansa ajaisi. 

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Totoro on vaan niin <3 Todella ihana idea tuo autoilupussi. Niin monta kertaa on pussukka tipahtanut sinne likaiselle lattialle. Nyt ei enää :)Ihana kun voit tehdä omia kankaitakin noilla tulostuskankailla. Täytyy kokeilla samaa sillä kalvomenetelmällä.