perjantai 29. heinäkuuta 2016

Ystävä lämmittää


Hyvä ystävä lämmittää mieltä niin ajatuksissa kuin seurana.  Eräs tällainen hyvä ystäväni on aina valmis auttamaan, ei esitä muuta kun on eikä turhia koreile ja hänen kanssaan on aina hyvä olla. Hän on ompeluidolini ja hänen lahjansa ovat niitä, joita ei voi keneltäkään toiselta saada.  Ystäväni tekee melkein kaikki lahjansa itse ja neuloo niistä ison osan. Mutta kuulin juuri, että itsellään ei ole yhtään kämmekkäitä, vaikka hänen käsiään palelee töissä talvisin.  Eihän sellainen peli vetele!


Olimme juuri menossa yhdessä  Titityyn Neulefestareille ja mietin, mitä aivotonta siellä neuloisin. Kun kuulin tämän käsien palelun, niin se oli sitten siinä: Kämmekkäät lämmittämään ystävää tulevina talvina! Ystävä sai valita värit itse niistä Dropsin Baby Merinoista, joita kaapissani sattui olemaan ja nämä värit hän valitsi.


Silmukoita näissä on 4 x 12 ja resoreissa (1 takareunasta oikein, 1 nurin) 10 krs. Raidat ovat leveydeltään 3 krs. Varressa on 18 krs ennen intialaisen peukalokiilan aloitusta, jossa siirsin toiselle puikolle 6 s. Lisäysten jälkeen tein vielä 3 krs ennen kun siirsin peukalon silmukat langalle. Tämän jälkeen neuloin 18 krs ennen loppuresoria. Peukalossa on vain tuo 10 krs resori. Päättelin resorit taas tosi tiukasti, etteivät reunat ala lörpöttämään.


Kiitos ystävyydestä (sekä festarikyydeistä) ja lämpimiä hetkiä töissä!

Malli: Omasta päästä
Lanka: Dropsin Baby merino harmaa ja viininpunainen
Puikot: Alkuresori 2,25 mm, muualla 2,5 mm

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Kiitos <3 Ihan sanattomaksi nyt veti <3