keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Niskalenkki pussukoista


 Näiden vetoketjullisten pussukoiden ompelu on ollut minulle aina yhtä tervanjuontia.  Ostettuani viime jouluna Jyväskylän Käsityömuseon joulutorilta näitä Pia Westerholmin ihania silityskuvia, päätin, että näistä teen pussukoita, tuli mitä tuli.  Jos olen oppinut seuraamaan neulontaohjeita, niin kai nyt opin näitäkin ompelemaan.  Ohjeen otin Mekkotehdas-kirjasta.Tämä yllä oleva pussukka on näistä oma lempparini.  Ja suurin kiitos kuuluu tietenkin Pian ihanille kuville!  Tuo marjapuuron värinen kangas on Verhoomo Pellavillan tilkuista, joita ostin syksyllä muutaman nipun. Ovat huonekalukankaina vähän tukevampia ja sopivat minusta siksi hyvin näihin pussukoihin. 


Pussukan sisällä on valkoista ohutta kangasta kaapin kätköistä.  Näyttää ihan Marimekolta?


Seuraavaksi eniten tykkään tästä ruskeasta pussukasta, jossa on ihana kuva pupusta, joka ratsastaa norsulla.  Tämänkin kangas on Pellavillan paksuhkoa huonekalukangasta. Taidan jo tietää, kenelle tämän tulen antamaan. 


Sen vuori on kiiltävää ja raidallista asustekangasta, josta tein joskus mekon, mutta joka päätyi nyt uusiokäyttöön. 


Tämä veikeä mäyräkoira on minusta niin herttainen!  Silitin kuvaa hetken liian pitkään, joten sen pohjakangas tummui hieman.  Mutta sopivien kankaiden ympäröimänä sitä ei enää huomaa.  Tämän annoin jo lahjaksi hyvälle ystävälleni muistuttamaan, ettei haaveista pidä koskaan luopua... Tuota vihreää kangasta oli niin pieni pala, että siitä tuli juuri ja juuri tuo ylä- ja alaosa.  Mutta sopi sävyltään täydellisesti tuohon ihanaan hurttaan!


Mäyrispussukan sisällä on sinistä kukkakangasta. 


Tämä sinisävyinen pussukka on pyöräilyä harrastavalle kollegalle.  Joskus on nimittäin hyvä myös levätä :-).  Tämä oli ensimmäinen pussukka, jonka ompelin ja tämän jälkeen opin monta juttua näiden ompelusta...  Mutta ihan käyttökelpoinen tästäkin tuli.  


Sen vuorena on siniruudullista kangasta. 


Tässä harmaassa pussukassa ei ole Pian kuvaa, mutta halusin kokeilla tuota lintukangasta yhteen pussukkaan.  Se olikin vaikeaa ommella, kun on sellaista venyvää trikoota.  Olisi ehkä kannattanut silittää siihen ensin kovikekangas?  


Siinäkin on vuorena tuota sinista kukkakangasta.  

Silityskuvia jäi vielä kaksi, mutta ne ovat haastavan mallisia: kapeita ja korkeita. Toiselle minulla on jo käyttötarkoitus mielessä, mutta toinen taitaa jäädä laatikon pohjalle odottelemaan hyvää käyttöideaa.  

Etsin muuten netistä tuollaista silityskuvapaperia, johon voisi itse tulostaa kuvia.  Sille kun olisi käyttöä lähitulevaisuudessa.  Aika monta kauppaa kiersin sekä kaupungissa että netissä ennen kun löysin kukkarolle sopivia.  Edullisimmat löytyivät verkkokauppa.comista

3 kommenttia:

rita kirjoitti...

Voi kuinka hienoja! Ei liene vaikea arvata, että mun lempikuvani on J:n pussukassa ;) Lempipussukkaa olisi mahdoton valita. Kivoja yksityiskohtia ja kyllä: kuvat ovat ihania!

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Juu tuo pyöräilykuvakin on niin herttainen!

Liila kirjoitti...

Ihania pussukoita! Kyllä tuo yksi kangas näyttää aivan Marimekon Muija- kankaalta. Ja tosiaankin tukikangas auttaa joustavien ja joustamattomien kankaiden yhdistämisessä. Onneksi olet selättänyt ompelukammon, sillä pussukat ovat aivan ihania <3