tiistai 26. huhtikuuta 2016

Heppatytön uudet raitapolvarit


Taas tuli sukkatilaus: isomman neitokaisen edelliset raitapolvarit, joita sittemmin Peppisukiksi kutsuttiin, jäivät pieneksi ja uudet piti kuulemma saada.  Näissäkin käytin jämäkeriä: turkoosi lanka on Steppiä, punakirjava Dropsin Fabelia.  Tuo keltainen on sitä itse teellä värjättyä Fabelia. 


Molemmat vain loppuivat vähän kesken, joten turkoosi vaihtui erääseen toiseen (sen huomaa toisen sukan tummemmasta jalkaterästä) ja sitä punakirjavaa Fabelia piti sitten käydä ostamassa lisää... 


Ja sitten silmukkamääriä muistiin (sukat on tehty 10 ½ v tytölle): Alussa loin 4 x 14 = 56 s ja neuloin 20 krs resoria pienemmillä puikoilla.  Sitten vaihdoin isommat puikot ja tein 3 krs raitoja, joita on varressa yhteensä 38 kpl eli kerroksia on yhteensä 114. Tein kavennukset 17. ja 20. kierroksen alussa ja lopussa eli loppusukka on tehty 52 silmukalla niin, että etummaisilla puikoilla oli 12 ja takimmaisilla 14 s. Kantalapussa oli 16 krs ja kantapään jälkeen 45 s ennen kärjen sädekavennuksia. 


Näille oman perheen jäsenille on kyllä helppo tehdä asusteita, kun voi koko ajan mallailla. Näistäkin tuli justiinsa hyvän kokoiset, mutta niin että jalkaterässä on vielä vähän kasvun varaa.  Istuvat aivan täydellisesti, jee! Jos jotain nyt muuttaisin, niin ehkä tekisin nuo yksiväriset osat muulla värillä kuin keltaisella.  Vaikka hyvin sekin noihin sopii. 


Malli: Oma raitapolvari
Lanka: Fingering-paksuisia lankoja, Steppiä ja Dropsin Fabelia (yht 85 g)
Puikot: Resorissa 2,25 mm ja muualla 2,5 mm

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Oi kuinka ihanat! Kyllä kelpaa Nyt ratsaille mennä :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kyllä kelpaa! T. Tuo malli itse