tiistai 10. marraskuuta 2015

Hyvin pyyhkii taas


Olen taas ihastunut bamburätteihin.  Muutimme elokuun lopussa ja huomasin juuri, että olen käyttänyt keittiössä siitä lähtien samaa, sinistä bamburättiäni, jonka olen neulonut joskus vuosia sitten.  Se kun ei bambun antibakteerisuuden vuoksi ala haista millekään, niin on vähän unohtunut tuo rätin vaihto / pesu...  Muut bamburätit ovat joutuneet jonnekin hukkaan, joten halusin tehdä toisen rätin, jotta niitä tulisi ehkä vaihdettua vähän useammin...

Mallin valitsin pikaisesti sohvannurkassa lanka ja puikot valmiina Pinterestiä selailemalla. Neulominen oli hauskaa ja joutuisaa, mutta ihan ilman silmiä se ei onnistunut eli pakko oli katsoa samalla jotain suomenkielistä ohjelmaa, jossa ei tarvinnut lukea tekstejä.  Aloitin rätin ensin 3 mm puikoilla, mutta siitä tuli liian löysää, joten purin ja tein tämän 2,5 mm pyöröillä.  Loin alussa 40 s ja valmis rätti on 24 cm x 24 cm. Katsoaan sitten venyykö käytössä tai kutistuuko pesussa.  


Muutama väärä rivi tuossa rätissä on,  mutta tämä nyt oli tällainen testikappale, jota en lähtenyt purkamaan.  Jonkin aikaa meni ennen kun opin katsomaan neuleesta, mitä riviä piti milloinkin neuloa.  Mutta kyllä sen sitten oppi.  Helppoa tässä oli se ettei koko rätissä tehdä yhtään nurjaa silmukkaa! Nurjalla tehdään aina oikeaa ja oikealla tehdään vuorotellen normaaleja oikeita silmukoita ja sellaisia, joissa puikko laitetaan edellisen rivin silmukan läpi.  Jospa seuraava rätti olisi sitten virheetön.  Kokeilen tätä nyt käytössä ja jos lanka ja malli osoittautuvat hyviksi, voisin tehdä näitä vaikka lahjaksi.  

Malli: The Bee stitch
Puikot: 2,5 mm pyöröt
Lanka: teetee bamboo & co 
(52 % bambuviskoosi, 48 % puuvilla. 50 g / 140 m) Menekki 25 g

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Kaunista pintaneuletta! Varmasti hyvin pyyhkii :)