torstai 15. lokakuuta 2015

Väriä syksyyn!
On tehnyt jo pitkän aikaa mieli jotain kivan moniväristä huivia. Ihan itselle. Juhannusreissulla sitten ajoimme Oulun ohi ja pyysin miestä, että jos pysähtyisimme Oulun Lankamaailmassa.  Minä kun en ollut koskaan käynyt siellä.  Ja sopivasti siellä taisi olla silloin kaikki langat -30 %. Mukaan tarttui siis muutama kerä Alpaca Silkkiä ja niistä tämä sitten syntyi. 


Mallin otin Janina Kallion Antarktiksesta, sillä siitä tulee minusta tosi hyvän mallisia huiveja! Muutoin en ohjetta noudattanut, mutta otin siitä vain nuo lisäysohjeet, että sain huivista tuon mallisen.  Tuo on minusta ihan täydellinen malli, kun huivin saa hyvin kaulan ympärille, mutta se ei ole liian leveä eikä toisaalta liian pitkulainen.  Just hyvä siis! Tuota materiaalia vain emmin, kun alpakka yleensä kutittaa minua, mutta onhan tuossa kuitenkin jonkin verran tuota merinoa ja silkkiä.  Ja merinolangoissa kun ei oikein ollut niin kivoja värejä. Ennen neulomista hahmottelin mallia vähän paperille niin, että tein aina vaaksan verran yhtä väriä paitsi aluksi kaksi vaaksaa violettia.  Sinisen ja vihreän raidoitin keskenään ja violetin osuuden tein reikäiseksi. 

Kun huivi oli sitten valmis, ei se näyttänytkään ollenkaan siltä mitä olin ajatellut!  Mietin, että onpa ruma. Typerä tuo raitaosuus ja samoin se violetti pätkä. Niinpä se vietti seuraavat pari kuukautta pussukassaan ja minä mietin, että puranko koko tekeleen. 

 Mutta sitten näytin sitä vierailulla käyneelle neulojaystävälleni, joka sanoi, että kaulalla se ei ole ollenkaan hullumpi, joten päätin viedä projektin loppuun ja tehdä reunaan vielä nuo pallukat. Eikä se valmiina ja kaulassa roikkuvana ehkä niin ruma sitten ollutkaan. 


Aika hyvin mätsää tämän kirpparilta löytyneen Odd Molley -neuletakin kanssa, eikö?

Hovikuvaajana toimi malttamaton ja minua puoli metriä lyhyempi neitokainen, joten kuvat nyt ovat mitä ovat, mutta onpahan nyt esitelty tämäkin :-)

Malli: Muoto huivista Antarktis
Lanka: Hjerte Garn / Alpaca silk, menekki:126 g
(60 % alpakkaa, 30 % merinoa ja 10 % silkkiä. 50 g / 167 m)
Puikot: Oisko olleet 4,0 mm? 


2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Ihanasti väriä ja sopivasti pinkkiä :)

Liila kirjoitti...

Siitä tuli aivan ihana! Just sun värinen ja käy tosiaan ihanasti tuohon takkiin :)