maanantai 1. kesäkuuta 2015

This took forever...


 
Mutta oli se sen väärtikin.  Joskus talvella ostin Titityystä ihanaa silkkilankaa kauniissa viljan sävyssä.  (Virallisesti sävy taitaa olla oliivi ja väri näitä kuvia keltaisempi.)  No, eihän se oikeasti minun värini ole, joten ajattelin että teen tästä huivin eräälle tärkeälle ihmiselle. 
 
 
Malliksi valikoitui ilmaisohje Ravelrystä, "Granny Smith" wrap. Ohje oli tosi helppo, nurjalla nurin ja oikealla oli kahdenlaisia kierroksia.  Itse neulominen oli siis helppoa, mutta huivi oli silti tosi työläs...  Silmukoita piti koko ajan laskea ja yhden vyyhdin neulottuani huomasin ettei kaksi riitä tarpeeksi pitkään huiviin, joten täytyi käydä ostamassa vielä kolmas vyyhti. 
 
Laskin että yhtä vyyhtiä neuloin noin yhdeksän tuntia, joten yhteensä tähän huiviin sain käytettyä reilun vuorokauden verran tunteja!  Neuloin tätä junassa ja autossa, mutta päasiassa telkkarin ääressä ja tätä neuloessani tuli katsottua seitsemän jaksoa Vera Stanhopea, Kaksi Beckiä, uutisia, vaalivalvojaisia, neljä elokuvaa (Grace of Monaco, Käsky,  Elämä on ihanaa ja Ella ja F1), kaksi jaksoa Arne Dahlia, yksi jakso Happy Valleytä sekä Suomi-Tsekki jääkiekko-ottelu.
 
 
Yhtä kaikki suuri työ oli minusta ehdottomasti sen arvoista.  Huivi on aivan satumaisen pehmoinen ja sitä voi käyttää monella tavalla. Koska olin kuvauspäivänä yksin kotona ja väri on minulle täysin väärä, niin näette sen tässä vain henkarissa.  Mutta sitä voi mielestäni käyttää hyvin joko muhkeasti kaulan ympärille käärittynä tai sitten levittää se koko komeudessaan hartioita lämmittämään. 
 
Koska seuraava synttärilahja tälle ihmiselle on jo valmis ja etukäteen annettu, odottakoon tämä ensi kesää :-).  Tulipahan ainakin ajoissa valmiiksi!  Vähän tekisi mieli tehdä tällainen itsellekin, mutta jostain muusta väristä tietty. 
 
 
Malli: "Granny Smith wrap
Lanka: BC Garn Silkbloom Extra Fino (55 % merinovilla, 45 % mulperisilkki. 50 g / 300 m)
Puikot: 4 mm / 80 cm pyöröt

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Kaunis! Kuvista huokuu huivin keveys. Melkoisen paljon telkkaria sisältyy yhteen huiviin :)

Marisel kirjoitti...

Ihana huivi! Kokeilen tätä parhaillani. Kun huivi on valmis, lähetän sen pakettissa Chileen asti ;) Ihan blogi kaiken kaikkiaan; olet taitava ja kekseliäs neuloja.