keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Sininen Nurmilintu


Innostuin vasta vähän aikaa sitten Nurmilinnusta, jota näkyi blogeissa paljon jo kauan sitten. Ehkä syynä oli se että sekin on ainaoikeaa, mitä inhoan, mutta nyt kun olen muokkaillut muitakin huiveja ainaoikeista sileiksi, niin ajattelin että teenpä tämänkin sileänä!
 
No eivät ne muokkaukset siihen jääneet.  Ajattelin nimittäin käyttää pois noita sukkalankoja, joita joku on ostellut tähän huusholliin enemmän kuin laki sallii ja valitsemani lanka oli sen verran väriävaihtavaa, ettei siihen minusta sopinut ne keskellä olevat pitsiosuudet.  Niinpä annoin mennä sileää, kunnes oli loppupitsin aika ja tein pitsin ainoastaan lopetusreunaan, aivan kuten Käsistä Karannut -blogin  TiiQ. Noin siitä tuli minusta parempi. 
 
 
Pitsi ei ollut mikään kaikkein helpoin, vaikka näyttää tosi simppeliltä.  Koko ajan piti olla tarkkana ja silti tein pari kertaa virheen ja jouduin pakittamaan parikymmentä silmukkaa.  No, onneksi pitsireunus oli aika ohut. 
 
Jännäsin langan riittämistä ja meinasin jo tehdä tuon pitsin suosiolla eri langasta, mutta päätin sittenkin kokeilla josko se riittäisi sittenkin ja pääsinkin päättelykerroksen puoleen väliin, jolloin lanka sitten otti ja loppui.  Onneksi tuota samaa lankaa on pari muutakin kerää ja toinen niistä on sävyiltään aikalailla saman oloinen, joten otin siitä lankaa loppukerrokseen.
 
 
Ihan jees siitä tuli ja erityisesti tykkään huivin muodosta.  On kolmion mallinen, muttei liian pitkä ja kapea.  Kaulalla ei kuitenkaan tunnu nuo sukkalangat yhtään niin pehmoisilta kuin merino tai silkki... Ehkä teen noista lopuista Regioista suosiolla sukkia.   Tämä huivi lähtee lämmittämään saksalaista ystävääni, jolla on heinäkuussa synttärit.
 
 
Malli: Nurmilintu (Heidi Alander)
Lanka: Regia Hand-dyed Effect 70 % villa, 25 % polyamidi, 5 % polyacryl. 100 g / 420 m)
Puikot: 4 mm neliskanttiset pyöröt

3 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Todella kaunis! Ja tuo pitsi on hankala :)

Raitalammas kirjoitti...

Huivin malli on niin hyvä, että tällainen hieman yksinkertaisempikin versio on tosi kiva. Mikä ihme tuossa pitsiosuudessa on, kun minäkin sekoilin sen kanssa aika lahjakkaasti!

jayja kirjoitti...

Ihmettelinkin jo että enkö vain osaa kun sekoilin ton pitsin kanssa. Hyvä jos muutkin.